Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:05, 16. 6. 2019.

| Politika

Marčelo o Kosovu: U meni se bore romantičar i realista

Autor:M. Z.Izvor:Fonet

Za pregovore o Kosovu trebalo bi sačekati neke mudrije ljude, navodi pisac Siniša Kovačević u emisiji Kosinus, dok muzičar Marko Šelić Marčelo kaže da je njegov odnos prema Kosovu dvostruk - romantičarski i realistički, a da istorija pokazuje da na kraju ostane realizam.

U serijalu Kosinus u kojem novinari, političari i intelektualci “rešavaju” kosovski “čvor” iz više uglova, stavove su ukrstili umetnici Siniša Kovačević i Marko Šelić alijas Marčelo.

Na pitanje o mogućem zamrznutom konfliktu kao rešenju Kovačević kaže da sukobe treba rešavati jer se u suprotnom multiplikuju, ali da je istorija pokazala da nekad treba sačekati.

Sačekati neke drugačije političke okolnosti, neka mudrija vremena i neke mudrije ljude. Čini mi se da je sada bolje sačekati ta mudrija vremena i mudrije ljude - kaže Kovačević.

Za Marčela je zamrznuti konflikt taktika odlaganja, pa se zalaže za sporazum, a svoj lični odnos prema Kosovu definiše kao dvojak.

Romantičarski deo mene se oseća veoma loše zbog toga i ne prihvata to kao realnost. Ali, onaj deo mene okrenut realizmu shvata koliko je sati odavno. Romantizam i realizam mogu neko vreme da žive zajedno jedan pored drugog, ali istorija je pokazala da ono što od ta dva posustane jeste, nažalost ili na sreću,romantizam. A ostane realizam - rekao je Marčelo.

Za moguću međunarodnu konferenciju o Kosovu, Marčelo kaže da je dobro da o Kosovu ne pregovaraju samo “jedan ratni huškač i jedan koji je gori od toga”.

Kovačević navodi da je na Kosovu rođena srpska država, a na pitanje o eventualnoj stolici za Kosovo u Ujedinjenim nacijama kaže da ne vidi zašto jednog dana Albanac ne bi bio predstavnik Srbije u UN.

Ostale stavove i mišljenja dvojice sagovornika možete pogledati u petominutnoj emisiji Kosinus agencije Fonet, koju prenose Južne vesti.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: