Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:36, 5. 2. 2014.

| Politika

Osipanje demokrata na jugu Srbije

Autor:B. Roganović, A. Kostić i A. StankovIzvor:Južne vesti
ds-zastavice.jpg
"Zacepalo" se u Beogradu, nastavljeno na jugu Srbije

Nakon izlaska visokih funkcionera Demokratske stranke u Nišu, veliki broj članova te stranke iz Lebana, Vlasotinca, Žitorađe i Bojnika je krenuo istim putem.

Ovakvu odluku su Vlasotinčani doneli na sednici Opštinskog odbora, a DS napušta većina članova na čelu sa predsednikom u Vlasotincu, Slavoljubom Mitovim.

Odbornici DS-a u Bojniku još prošle nedelje su dobili pristupnice Srpske napredne stranke. Prošlog petka one još nisu bile potpisane, ali su već početkom nedelje odlučili da pređu u SNS.

Desetoro odbornika uz većinu članstva promenilo je stranačke boje, a to je učinio i predsednik Opštinskog odbora u Bojniku Nebojša Nenadović.

Od 15 članova Opštinskog odbora Demokratske stranke u Žitorađi, njih 13 je glasalo za napuštanje žuto-plavih. Glas za izlazak iz stranke dao je i aktuelni predsednik Opštine Žitorađa Goran Stojković, kao i njegov zamenik Jovica Stanisavljević, koji je i predsednik Opštinskog odbora.

Podsetimo, Stojković je krajem januara bio na listi narodnih poslanika Demokratske stranke, kao predstavnik Topličkog okruga.

Juče je ostavku na stranačke funkcije podneo i predsednik Gradskog odbora u Nišu Dragoslav Ćirković, a isto je učinio i prvi čovek DS-a u Lebanu Mića Stanković.

Dan pre Ćirkovića niški odbor Demokratske stranke napustili su donedavni predsednik niških demokrata i gradonačelnik Niša Miloš Simnović sa još petoro odbornika.

Predsednik Okružnog odbora DS-a u Nišu Dušan Milisavljević, odluke svojih doskorašnjih partijskih kolega da istupe iz stranke ocenio je kao “lični interes i pokušaj pranja biografija”.


miletic Dejan Miletić, predsednik OO DS SvrljigSvrljiški DS veran centrali stranke

Dejan Miletić, prvi čovek svrljiškog odbora rekao je novinarima Južnih vesti da nijedan član iz ove varošice nije napustio stranku i da se trenutno o tome ne razmišlja, bez obzira što ostali opštinski odbori na jugu masovno gube svoje članstvo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • BoyNick

    07:20 // 8. 3. 2014.

    Бивши председник општине Бојник је најпре ухапшен, па пошто је "преваспитан" сада ће постати "борац против криминала и корупције".

  • auror

    20:35 // 6. 2. 2014.

    Pa sve ih je uplašila izjava Tadića da su u DS-u ostali "žuti lopovi". Nisu hteli ljudi da ih neko tako lako pronađe i "iskopa", i zato beeeegaaaaj. APA ČAPA

  • Objektivno

    17:58 // 5. 2. 2014.

    Gospodie mv vi kao da ste doktor.Cini mi se da ste dali dobru dijagnozu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: