Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:35, 13. 2. 2011.

| Politika

Medijski rat oko Kliničkog centra

Autor:B.G. i P.B.Izvor:Južne vesti
Branislav Jovanović i Boško Ristić

NIŠ - Branislav Jovanović, lider G17 plus u Nišu i Boško Ristić, predsednik Upravnog odbora Kliničkog centra, razmenili su međusobne optužbe kroz otvorena pisma.

Jovanović, koji se u pismu potpisao kao član predsedništva NVO "Ujedinjeni regioni Srbije", osvrnuo se na izbor kandidata za direktora Kliničkog centra gde je Ristića optužio za "silovanje prava" prilikom procedure izbora direktora.

- Silovanje prava i procedura ne čini Mlađan Dinkić, već Vi, pravniče Boško Ristiću, lažno se predstavljajući kao legalista i zaštitnik interesa građana - piše u tekstu.

On je, između ostalog postavio pitanje zbog čega dr Borislavu Kamenovu (G17) nije ukazano da nemaju kompletnu dokumentaciju, zbog čega pre odlučivanja nije razgovarano sa kandidatima, a kao poseban problem Jovanović je naveo da je Boško Ristić sednicu na kojoj je glasano o direktoru, zakazao samo nekoliko sati pre njenog održavanja.

- Simptomatično je da se naprasno zakazivanje sednice UO dogodi upravo kada je aktuelni ministar zdravlja u ostavci a novi još nije izabran na funkciju. Lov u mutnom je najblaža reč kojom može da se opiše ovakav marifetluk.

Boško Ristić, koji je već ranije najavio da će protiv predsednika G17 i potpredsednika Vlade Mlađana Dinkića, podneti prijavu sudu a Jovanovićeve medijske nastupe okarakterisao kao "skretane rasprave na drugu stranu".

- Vaš cilj je jasan, nametanje svog kandidata po svaku cenu - kaže Ristić.

Ristić ocenjuje da je "žalosno što pritisci iz Beograda ne prestaju da jenjavaju kada je u pitanju izbor kandidata za odgovorne funkcije u Nišu i Niškom regionu".

- Interesi regiona ne brane se lažnim pričama i pamfeltima o regionalizaciji, već suštinskim promenama u načinu donošenja odluka - zaključuje Ristić.

Upravni odbor Kliničkog centra izabrao je 8. februara dr Zorana Radovanovića (SPS) za direktora ove ustanove. Prilikom glasanja kandidatura dr Borislava Kamenova odbačena je zbog nepotpune dokumentacije.

Nakon toga predsetavnici NVO "Ujedinjeni regioni Srbije" i stranke "G17 plus" saopštili su da Radovanović neće biti izabran za direktora jer to mesto pripada G17 plus.

Mlađan Dinkić i Branislav Jovanović tvrde da je Boško Ristić sakrio potvrdu da dr Kamenov nije osuđivan i zbog nedostatka tog dokumenta ga diskvalifikovao.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mladen Mitic

    00:37 // 15. 9. 2012.

    treba najuriti gamad iz grad....ovo je i blaga rec za njih....clan sam demokratske stranke i ponosim se time, aliovaj covek bosko ristic i par njih koji se tu muvaju i gledaju svoj interes su nas kostali izbara....treba da snose krivicu i da odu iz stranke....a za bananu da ne pricamo, lopov broj 1....!!!!

  • Gradjanin

    07:46 // 17. 2. 2011.

    Doktoru je mesto da leci pacijente.A ne da bude direktor.Menadzeri medicine vode takav posao.

  • Milena

    17:49 // 14. 2. 2011.

    Zoran Radovanovic strucnjak i pozitivan lik? Hahaha.. Da, za diskoteke, zurke i kafane! Dajte ljudi, pa ovo je neozbiljno! A KC je ozbiljna ustanova!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: