Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:15, 18. 2. 2022.

| Politika

Merošina kao gradilište pred dolazak Vučića, zbog početka SNS kampanje prekopali i stadion

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti

Građevinska mašina u obeležjima Srpske napredne stranke, koju radnici zovu Radiša, jedna je od mnogih na fudbalskom stadionu u Merošini gde traju pripreme za dolazak predsednika SNS-a Aleksandra Vučića, odakle će 19. februara u 12 sati krenuti svoju predizbornu kampanju. Binu uveliko montiraju, trava sa stadiona prekrivena je šljunkom, a angažovana su javna i privatna preduzeća.

Po rečima građana dolazak predsednika Srbije držao se u tajnosti, a sa radovima na fudbalskom stadionu počeli su pre dva dana, i od tada je stadion posipan šljunkom i već sada se nazire bina. 1645187545622 Radnici montiraju binu; foto: T. T.

Igralište koje je funkcionalno i služi fudbalerima se pretvara u binu i mesto okupljanja. Nasipano je preko 1.000 kubika rizle. Ne znamo koliko ovo košta ni šta će biti sa terenom, a možda im je predsednik obećao i neki novi - kaže građanin.

Na terenu se mogu videti, radnici javnog preduzeća "Merošina", tu su "Trace" i druga privatna građevinska preduzeća, a zbog radova policija reguliše saobraćaj. Jedna od mašina simbolično je ukrašena bojama SNS-a i nazvana "Radiša". 1645187282589 "Radiša" stoji u mestu; foto: Čitalac

Kako ni građani nisu zvanično obavešteni o dolasku lidera SNS-a, kažu da su iz Opštine dobili informaciju, da će Aleskandar Vučić biti prisutan na mitingu sutra u 12 sati.

Sutra dolazi predsednik, biće mnogo ljudi koji dolaze iz raznih krajeva. Ja sam ceo svoj život bio radikal, od njega nema bolji - kaže građanin.

1645187575538 Građani spremni za dolazak lidera SNS-a; foto: T. T.Na pitanje novinara šta će biti sa terenom kaže da će na tom mestu verovatno biti izgrađeni tereni za male sportove, a da će Fudbalski klub Rad dobiti novi stadion.

Ipak, kako ni ovo nije zvanično, pojedini građani su zabrinuti zbog uništenog terena i pitaju čijim parama se ovo finansira.

Ko plaća radove, kad treba nešto da se uradi, da se asfaltira ulica čeka se mesecima. Za dva dana su uništili stadion i pretvorili ga u veliko gradilište - kaže jedan od meštana.

I u obližnjem kafiću uveliko teku pripreme, hrana i piće se pakuju, ulazak je dozvoljen samo ljudima iz protokola i novinarinama, a radnici "Telekoma" montiraju internet mrežu.

Kakva je sudbina stadiona posle mitinga, kao i koliko novca je utrošeno za ovu priliku nije poznato, jer predsednik Opštine Saša Jovanović nije odgovorio na pozive novinara Južnih vesti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan

    21:01 // 20. 2. 2022.

    Magarece livade. Ovce i dalje veruju

  • Tatjana

    13:28 // 19. 2. 2022.

    Moja sestra čeka u Merošini već dva sata u kolima sa dvoje male dece jer putuje iz Prokuplja za Beograd! Ne može nazad ka Prokuplju, ne puštaju ni ka auto putu! Sramota! Zar nema nikog sa imalo mozga ko bi tamo omogućio nesmetan saobraćaj!?!

  • Karudijan

    10:48 // 19. 2. 2022.

    ,,I sta onda bidne? Putnici za Sidnej, izlaz taj i taj..." - Balašević.
    Odletesmo u toplije krajeve, ponosni na pretke, postidjeni sta postadosmo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: