Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:45, 29. 12. 2022.

| Politika

Mesec dana od obračuna niških naprednjaka - u Tužilaštvu još traje predistražni postupak

Autor:J. StojanovićIzvor:Južne vesti
odbor sns ledena stena
Još traje predistražni postupak u Tužilaštvu; foto: Bojana Stamenković

Nema novih informacija, niti odluke Višeg javnog tužilaštva u Nišu povodom obračuna naprednjaka u mesnom odboru na Paliluli, koji se dogodio još pre više od mesec dana, a za koji se akteri međusobno optužuju.

24. novembra popodne na partijskom sastanku omladinaca Srpske napredne stranke na Ledenoj steni bilo je i fizičkog obračuna, u kome su učestvovali bivši zamenik gradonačelnika, sada odbornik Miloš Banđur i naprednjak Marko Simov.

Obojica tvrde da su povređeni, a izjave koje su dali policiji, koja je danima ćutala o incidentu, kao i kompletan njihov izveštaj, stigao je u Više javno tužilaštvo početkom decembra.

Međutim, nije poznato ko je inicirao incident jer se naprednjaci međusobno optužuju, a ni mesec dana od obračuna Tužilaštvo nema nove informacije.

Obaveštavamo Vas da je predmet formiran povodom navedenog događaja u fazi predistražnog postupka, u okviru koga se prikupljaju potrebna obaveštenja radi provere svih okolnosti, te javnotužilačka odluka još uvek nije doneta - odgovorili su iz Višeg javnog tužilaštva.

Podsetimo, prvi se nakon obračuna te noći o incidentu izjasnio Banđur, koji je tvrdio da ga je napao mlađi kolega iz stranke, kao i da je incident insceniran i da mu sve namešta gradonačelnica Dragana Sotirovski. S druge strane, Simov je imao vidljive povrede nakon obračuna i za to optužio upravo Banđura. Sotirovski incident nije htela da komentariše.

Deo članova reagovao je saopštenjem sa svojim potpisima u kome brane Banđura i potvrđuju da je napadnut, a predsednik niške Skupštine i visoki funkcioner SNS Boban Džunić je tim povodom rekao da ima onih koji su nezadovoljni, jer ne dobiju neku fotelju i koje zanima samo moć, funkcije i novac.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Auttrikter

    07:49 // 30. 12. 2022.

    Pa, to se znalo, odmah, da ce se zataskati, sto se Zakona tice ! Najbolja taktika sns i njihovih satrapa, kad nesto zabrljas, pravis se lud, nista nije bilo ili receno, svugde su "nasi", pa i u tuzilastvu , svima stize direktiva kako mora da se ponasaju i sta da rade a ako nesto mora da se odlucuje, imamo vecinu u svim parlamentima !

  • Mrko

    12:22 // 29. 12. 2022.

    Pa to je zato jer je tuzilastvo nezavisno....

  • Loši ljudi

    10:19 // 29. 12. 2022.

    Pohapsiti sve njih i privesti trajno pravdi za lopovluk,promašene investicije,nameštanje tendera i trgovinu uticajem...Ima i još mnogo toga da ne nabrajam.Ubedljivo naj naj najgora vlast do sada

    • ponajgora vlast

      15:20 // 29. 12. 2022.

      E, pa bravo za komentar.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: