Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:19, 20. 3. 2012.

| Politika

Miki Đorđević napustio URS

Autor:P.B. i B.G.Izvor:Južne vesti
miroslav-djordjevic
Miroslav Đorđević; arhivska fotografija

Jedini niški gradski većnik iz G17 Miroslav Đorđević potvrdio je za Južne vesti da je napustio ovu stranku.

Đorđević kaže da je nezadovoljan što su se na izbornoj listi URS našli ljudi koji su kršili zakon.

Iako nije naveo imena, precizirao je da misli na nedavni izveštaj DRI u delu koji se odnosi o Direkciju za izgradnju grada, na čijem se čelu nalaze istaknuti kadrovi URS.

- Očekivao sam jasnu reakciju stranačkih organa G17 plus, u smislu distanciranja od svih koji umesto da štite i sprovode zakone, prednjače u njihovom kršenju - kaže Đorđević.

U pisanom saopštenju dostavljenom Južnim vestima Đorđević je podsetio na čitav niz ilegalnih odluka koje su Državni revizori utvrdili u Direkciji. Od divlje gradnje, do neregularnosti na tenderima. 

- Ti nalazi ukazuju da se ne radi o glasinama ili izolovanim pojavama na nivou incidenata, već o konceptu - kaže Đorđević.

Đorđević kaže da je odluku o napuštanju stranke doneo kada su, kako kaže, oni na koje se odnose prethodni navodi i formalno postali kandidati za najviše funkcije u gradu.

- Najava, da promoteri nepoštovanja zakona mogu postati imunitetom zaštićeni nalogodavci za izvršenje budžeta, sada je već realna mogućnost.

Na spisku funkcionera protiv kojih je DRI podnela prijave iz Direkcije za izgradnju Niša nalazi se jedino Miodrag Brešković, koga pri tom nema na spisku kandidata za odbornike u Skupštini grada.

Iako nije eksplicitno naveo ime funkcionera na koje misli, a da pri tom iznosi sumnju da će imunitetom biti zaštićeni, izvesno je da misli na šefa URS u Nišu Branislava Jovanovića, koji je na čelu Direkcije bio do sredine 2010. godine, od kada je morao da se povuče sa te funkcije zbog sukoba interesa. Od tada je Jovanović formalno izvršni direktor Direkcije.

Miroslavu Đorđeviću ovo je druga promena stranke za 4 godine. Kao tadašnjeg predsednika Gradskog odbora SPO na izborima 2004. godine građani su ga izabrali za predsednika Opštine Palilula, ali je marta 2008. godine prešao u G17.


Branislav Jovanović Branislav Jovanović; arhivska fotografijaU vezi sa utvrđenim nelegalnim radnjama u Direkciji, Jovanović je za "Danas" kazao da su propusti uprave tog preduzeća u stvari „dela malog značaja“ koja „nisu društveno opasna“ i „nisu imala štetne posledice po grad i građane“, već su „uvećala imovinu grada, a građanima donela korist“.

- Prekršaje navedene u izveštaju doživljavam kao da sam, na primer, pušio u prostoriji za nepušače - rekao je Jovanović.

Južne vesti već su nekoliko puta pisale o zloupotrebama u ovom preduzeću, pre svega divljoj gradnji, koja predstavlja krivično delo, ali i nelegalnim tenderima.

Poslednji zabeleženi slučaj je izgradnja 5 ulica u naselju Ledena Stena, gde je tender za njihovo asfaltiranje sproveden nakon što su već asfaltirane. Iz Direkcije je zatim saopšteno da je tender poništen jer je "prestala potreba" za tim.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • tišina

    14:57 // 15. 6. 2012.

    Šta će biti s Nađom(veštački osmeh).A da,umalo zaboravih-zbrinuće je njen Simke.Snalažljiva je ona žena veoma!

  • Leonardo

    01:42 // 12. 4. 2012.

    Ipak se okrece
    http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/35550/Niski-politicari-hrle-u-G17-plus

  • MJ

    16:47 // 25. 3. 2012.

    Dragi G17 TURS,

    Propustate odlicnu priliku da cutite. Komentare koje ste ostavili na ovom clanku o vasem bivsem clanu pokazuju da ste mnogo nevaspitaniji nego sto se misli.

    A Bane je posle ovog bisera od izjave definitivno zasluzio novi nadimak! Raspisujem konkurs za najoriginalniji novi nadimak Baneta Jovanovica!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: