Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:42, 17. 7. 2018.

| Politika

Milan Ćurčić novi predsednik Opštine Blace

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
blace skupstina arhiva foto lj.m
Za novog predsednika Opštine glasalo 16 od 25 odbornika; foto: Lj.M.

Odbornik sa liste Srpske napredne stranke Milan Ćurčić izabran je na današnjoj sednici Skupštine za novog predsednika Opštine Blace, nakon što je konstatovana ranija ostavka sada već bivšeg predsednika Zorana Jozića.

Za novog predsednika glasalo je 16 od 25 odbornika, a današnju sednicu je, po rečima predsednika Skupštine Miloša Vasiljevića, obeležio i izbor novog zamenika predsednika - Suzane Veljović, takođe iz SNS.

Iza Jozića je mnogo dobrih stvari koje je uradio u prethodnom periodu, ali i mnogo projekata koji su započeti za vreme njegovog mandata. Ako novi predsednik nastavi da radi kao Jozić, neće biti problema za građane opštine Blace – rekao je Vasiljević.

On dodaje da su se Jozić, kao i njegov zamenik Ivan Burgić, koji je smenjen na prethodnoj sednici ponovo vratili u odborničke klupe blačke Skupštine.

Inače, smene i problemi u vrhu vlasti blačke opštine počele su nakon što je raspušten Opštinski odbor SNS-a juna 2017. godine, a kulminirale su krajem maja ove godine, kada je povereništvo stranke insistiralo na smeni Jozića.

On je, kako je tada tvrdio "zbog pritisaka neformalnih grupa“, sa još 10 odbornika, napustio Odbornički klub SNS i tada je formirana odbornička grupa "Napred za Blace“ koja je ostala uz Jozića.

Međutim samo nekoliko dana nakon posete vrha SNS blačkoj opštini na čelu sa Zoranom Milojevićem Zeljom, članom Izvršnog odbora ove stranke, Jozić je podneo ostavku, a ona je potvrđena na današnjoj sednici.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: