Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:56, 9. 9. 2019.

| Politika

Milan Protić: Izlaskom na izbore opozicija gubi i ono malo podrške među građanima

Autor:FoNetIzvor:FoNet
milan protić
Protić je za bojkot; foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Izlazak na izbore ne donosi ništa osim dodatne legalizacije i legitimizacije "Vučićevog režima i vladajućeg poretka", rekao je u FoNet-ovoj emisiji “Kvaka 23” istoričar i bivši diplomata Milan Protić, koji smatra da je "Kosovo izgubljeno i da ne treba na to trošiti dodatnu energiju".

U serijalu "Kvaka 23", Protić je novinarki Danici Vučenić rekao da bi izlaskom na izbore "opozicija izgubila i ono malo podrške koju ima među građanima i dokazala da na dosta jasan način sarađuje sa režimom".

Prema njegovom mišljenju, buduća odluka Demokratske stranke (DS) u vezi sa bojkotom izbora, "zbog tradicije i dugovečnosti, važnija je od odluka drugih stranaka".

Predviđa da će DS "izglasati bojkot", jer "ne vidi da imaju drugu opciju", ali u opoziciji, s druge strane, ne vidi želju da uđe u beskompromisni sukob sa režimom.

Ne vidi ni svrhu razgovora o izbornim uslovima, koje naziva "rijaliti programom" i objašnjava da je za uspeh bojkota važno "koliko se partija opozicije odluči na ovaj korak, ali i procenat građana koji će izaći na birališta".

Protić "frontalni sukob" sa vlastima vidi kao beskomprimisno suprotstavljanje vladajućem poretku kroz svakodnevnu komunikaciju sa građanima.

To što vidim je da deo opozicije taktizira i nije spreman na beskomprimisno suprotstavljanje vladajućem poretku i zato loše prolazi u biračkom telu - kaže Protić.

Emisiju "Kvaka 23" možete pogledati na njihovom sajtu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dosta je

    12:42 // 13. 9. 2019.

    Marija ti li si? Ajmo botovi...-145 kad podelimo na 5 koliko svaki moze puta da glasa = 29 znaci po 5 bota iz svakog javnog preduzeca....bas vas mnogo ima hahahahahahaha

  • Kapisla

    10:14 // 12. 9. 2019.

    Na megdan treba izaći po svaku cenu.
    Setite se istorijskog megdana Davida protiv Golijata. Nikad se nežna ishod. Vaše učešće daje priliku nezadovoljnim ljudima da glasaju.

  • Nikoletka

    23:07 // 10. 9. 2019.

    Jednom recju opozicija je na velikom gubitku kako god se okrene.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: