Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:02, 25. 10. 2021.

| Politika

Milan St. Protić: Dodikova politika ne koristi ljudima u Republici Srpskoj

Autor:FonetIzvor:Fonet

Kvaka 23 - Milan St.Protić - Ništa nismo naučili

Da li je zemljama u regionu veće iskušenje problem Kosova il kriza u Bosni i Hercegovini, da li Milorad Dodik pričom o samostalnosti preti praznom puškom ili priprema teren za srpski svet - o tome i drugim pitanjima govorio je istoričar Milan St. Protić u Fonetovom serijalu Kvaka 23.

St. Protić je Dodikove poslednje nastupe obedinio metaforom, govoreći da oroz ne drži Dodik ili bilo ko drugi, već da glavni potez ima Moskva, ali smatra da Rusija neće tek tako „koristiti oružje koje ima u rukama“, zbog ozbiljnih promena koji se mogu desiti.

Odgovara joj ova situacija kakva je sad, jer se ni na koji način ili na minimalan način zamera zapadu, a sa druge strane ima dominantan uticaj u Srbiji i Republici Srpskoj – kaže St. Protić.

U razgovorom sa Zoranom Sekulićem, St. Protić je rekao i da je ruski uticaj mnogo jači u Republici Srpskoj nego u Srbiji, jer srpski političari igraju na više polja. Smatra i da između Dodika i Vučića ima rivalstva, trzavica i nepoverenja. Kaže i da bi Dodik voleo da ima dominatniji uticaj, ali mu odnos snaga to ne dozvoljava.

S druge strane ovaj što je zaseo na grbaču nama ovde u Srbiji, takođe je čovek nezdravih ambicija koje nisu u skladu sa njegovim sposobnostima i kapacitetima, u tom pogledu su njih dvojica slični – smatra St. Protić.

Kaže da Vučić samo delimično može da utiče na Dodikovu politiku i podseća da je on premijer u RS postao kao „američki eksponent“, a kasnije prišao Putinu. Na pitanje koliko njegova politika ugrožava Republiku Srpsku kaže:

Ugrožava veoma, jer ako je ideja u tome da Srbi imaju svoju teritoriju i sopstvenu vlast u okviru Bosne i Hercegovine onda to što radi Dodik i na unutrašnjem planu i to kako se ponaša u odnosu na prijatelje i neprijatelje, neminovne partnere nije korisno za RS.

Kako St. Protić vidi Dejtonski sporazum i o čemu je još govorio možete pogledati u emisiji Kvaka 23.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nenad

    10:16 // 27. 10. 2021.

    Kada gospodin istoričar bude naučio razliku između Socijalizma i Komunizma tek onda ću imati neko mišljenje o njemu. Za početak evo mala pomoć: SFRJ je Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija. Bila i postojala a KFRJ nije nikada postojala.
    Ako nešto nije jasno uvek sam spreman da pomognem.

    • Torpedo

      23:02 // 27. 10. 2021.

      Moras, najpre, sebi da pomognes !
      Zbog takvih "istoricara" , kao sto si ti , dogurasmo dovde !

  • slavko

    09:40 // 25. 10. 2021.

    Za ove danasnje,ovaj covek je politicka,intelektualna i ljudska gromada,bilo bi lepo i pozeljno da se vrati politici!

    • Трула Вишња

      13:02 // 25. 10. 2021.

      Наведи пример и доказ - бар један једини.

    • Ђраган Дилас

      14:01 // 25. 10. 2021.

      Трула Вишња,
      Ако нешто о неком никад ниси чуо, прочитао и сл... мудрије је да се НЕ ЈАВИШ!

    • slavko

      18:25 // 25. 10. 2021.

      Sve je trulo u drzavi Srbiji pa i visnja,zahvaljujuci "trulim" politicarimama koji unistavaju ovaj narod vec 10god.Nick ti je pravi!

  • Zeks

    09:24 // 25. 10. 2021.

    S.T.P. nema odgovora kako se dogovoriti sa onima koji bi da nameću rešnja, genocide a svoje zločince proglašavaju herojima. Važno je kritikovati.

    • Ђраган Дилас

      09:35 // 25. 10. 2021.

      Видиш, слажући се са тобом да су и сви други неправедни према нама, констатујем да миритељи не могу бити они који су нас и завађали. Пошто не могу да утичем на те друге, могу бар да не подржавам ове "наше" несрећнике. А, позната је она - чини добро, вратиће ти се. А, још познатија је - велика је храброст заштитити себе од зла али још је већа заштитити друге од зла у себи (то је чојство)!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: