Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:16, 16. 9. 2010.

| Politika

Mile Ilić i na trećoj funkciji

Autor:P.B.Izvor:Južne vesti
Mile Ilic
Mile Ilić

NIŠ - Vlada Srbije imenovala je Mileta Ilića za predsednika Upravnog odbora Instituta za uporedno pravo, čime se našao na čak tri javne funkcije.

Ilić, koji se nalazi na čelu Okružnog odbora SPS u Nišu, narodni je poslanik ove partije i predsednik Skupštine grada Niša.

U Agenciji za borbu protiv korupcije Ilić rečeno nam je da obavljanjem poslaničke i funkcije u Skupštini grada nije u sukobu interesa.

Prema podacima koje je početkom godine dostavio Agenciji za borbu protiv korupcije, ne računajući najnoviju funkciju, Ilić iz javnih finansija mesečno zarađuje nešto manje od 200.000 dinara. Kao poslanik prima paušal od 30.000, u Skupštini grada prima "funkcionalni dodatak" od 36.000 i još 6.000 dinara kao odbornik, dok 117.000 dinara mesečno zarađuje kao profesor Učiteljskog fakulteta.


Duple funkcije

Na više funkcija iz Niša nalazi se još nekoliko visokih gradskih funkcionera.

Dr Žarko Ranković šef je odborničke grupe SPS u Skupštini gradske opštine Medijana i istovremeno Gradski većnik.

Miroslav Đorđević odbornik je G17 plus u Skupštini gradske opštine Palilula i takođe Gradski većnik. 

Iako je stav Agencije za borbu protiv korupcije da su pomenuta dvojica funkcionera u sukobu interesa, najnovijim izmenama zakona, na koje je Agencija uložila žalbu Ustavnom sudu, omogućeno im je da ostanu na funkcijama do isteka mandata jer su se u u trenutku stupanja zakona na snagu našli na tim pozicijama.

Ipak, Zoran Marković, odbornik G17 plus u Skupštini gradske opštine Pantelej od pre par meseci je i odbornik u Skupštini grada Niša. U Agenciji za borbu protiv korupcije potvrdili su nam da je reč o sukobu interesa, a s obzirom da je Marković za gradskog odbornika izabran nakon stupanja na snagu zakona, na njega se ne odnose odredbe izmena koje omogućavaju da se funkcija zadrži.

Markovićev komentar nismo uspeli da dobijemo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nislija

    20:24 // 16. 9. 2010.

    Mile za cara, tako će da objedini sve ono što mu je borba drugih dala i sve preostalo što bi svojim pregalničkim mogao da zaradi.

    Da sam na mestu guvernera Šoškića, ozbiljno bih se zamislio. Iliće,Bajatoviće,Krkobabiće i ostale teško je izdržati

  • Nikola

    17:36 // 16. 9. 2010.

    Ko umije njemu trije.

  • goodweather

    17:28 // 16. 9. 2010.

    prelazem BATA MILETA za vrhovnog komandanta PEKARSKE industrije . . . i nadzornika - supervizora industrije obuce i kozne galanterije . . . takodje i . . .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: