Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:47, 3. 2. 2024.

| Politika

Milenković po treći put izabran za gradonačelnika Vranja

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
vranje skupština
Novi-stari funkcioneri u Vranju; foto: Grad Vranje

Novi četvorogodišnji mandat da bude prvi čovek Vranja dobio je lekar Slobodan Milenković. Njegov zamenik biće stranački kolega iz Srpske napredne stranke Milan Ilić, dok je za predsednicu Skupštine izabrana Zorica Jović, takođe iz SNS-a. Za njenog zamenika izabran je Dragan Mihajlović, član PUPS-a.

Konstitutivnoj sednici vranjskog parlamenta prisustvovalo je 64 od 65 odbornika, a za Milenkovićev izbor glasalo je 52 od u tom trenutku prisutnih 58.

Milenkoviću je to treći uzastopni mandat na mestu gradonačelnika Vranja.

Na početku novog mandata, ističem da je imperativ mog zalaganja jaka, atraktivna i otvorena lokalna samouprava izgrađena na temeljima zajedničkih vrednosti, kolektivne snage ali i težnje da činimo još više. Da u skladu sa glavnim načelima razvoja i zakonitosti, zaboravimo sve naše ideološke razlike i da glavni aksiom delovanja bude čovek i ostvarenje njegovih potreba. Moje je čvrsto uverenje da saradnjom možemo stvoriti zajednicu vrednu pažnje. Zajednicu koja u svom jezgru odražava nade i težnje svakog pojedinca, a u sprezi je sa kvalitetom i uslovima života - rekao je Milenković.

Njegov zamenik biće Milan Ilić, diplomirani inženjer menadžmenta, a u novi saziv Gradskog veća izabrani su Bojan Kostić, Danijela Milosavljević, Nenad Đorđević, Dejan Ivanović, Nebojša Stamenković, Slavoljub Stojmenović, Nikola Popović, Darko Filipović i Goran Mladenović.

Pre izbora gradonačelnika i većnika izabrana je i predsednica Skupštine grada Vranja Zorica Jović, koja je do sada bila zamenica gradonačelnika, a za zamenika predsednika Skupštine imenovan je Dragan Mihajlović.

Potrebno je da svi zajedno imamo razumevanje, toleranciju, međusobno uvažavanje i poštovanje, jer je to preduslov za nesmetan rad Skupštine grada. Cilj svih odbornika treba da bude da zajedno radimo najviše na ekonomskom, ali i svakom drugom napretku grada Vranja, a sve u interesu građana Vranja, koji su nam dali podršku - rekla je Jovićeva.

Funkciju sekretara Skupštine grada u narednom četvorogodišnjem mandatu obavljaće Jelena Maksić, a zamenika sekretara Skupštine grada imenovan je Dragan Jovanović.

Podsetimo, najviše predstavnika u vranjskoj Skupštini ima SNS - 38, koliko ih je i bilo u prošlom sazivu. Socijalistima je dodeljeno 7 mandata, dok po 6 predstavnika u lokalnom parlamentu u Vranju imaju koalicije "Hrabro za Vranje -Srce, DS, PSG, Ekološki ustanak - Ćuta" i "Za naš grad - Miroslav Miki Aleksić - Marinika Tepić".

Četiri odbornika ima Jedinstvena Srbija, tri predstavnika koalicija NADA, a jednog lista "Za bratstvo i jedinstvo".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • toza

    06:17 // 4. 2. 2024.

    U Vranju nikad gore od kad su zajahali ovi iz napredne sekte, a oni opet biraju isto i iste ljude. Totalno ludilo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: