Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:20, 17. 8. 2020.

| Politika

Milenkoviću jednoglasno poveren drugi mandat za gradonačelnika Vranja

Autor:M. DejanovićIzvor:Južne vesti
Slobodan Milenković - gradonačelnik Vranja
Milenković je po drugi put izabran na funkciju glasovima 63 odbornika koliko ih je prisustvovalo na sednici; foto: M. D.

Dosadašnji gradonačelnik Vranja, doktor specijalista ortopedije Slobodan Milenković će i u narednom mandatu obavljati tu funkciju, a njegov zamenik biće Zorica Jović koja je u prethodnoj vlasti bila većnica za kulturu. Milenković je po drugi put izabran, ovoga puta glasovima svih 63 odbornika, koliko ih je i prisustvovalo sednici.

Njega je za funkciju predložio novoizabrani predsednik Skupštine Dejan Tričković, a zatim mu je jednoglasno potvrđen još jedan mandat za prvog čoveka Vranja.

Nakon imenovanja, Milenković je rekao da će jedan od osnovnih zadataka u narednom periodu biti očuvanje zdravlja i života građana, kao i da se prevaziđu sve teškoće u privredi, zdravstvu, obrazovanju, kulturi, sportu i finansijama.

U prethodnom periodu smo uspeli da smanjimo dug grada za 5 miliona evra. U narednom mandatu očekuje nas još teži zadatak - neizvesnost koja sa sobom nosi epidemija kovida 19. Zbog toga ćemo maksimalno oprezno preuzimati nove obaveze, kako bismo sačuvali stabilnost finansija. Kada govorimo o daljem smanjenju duga, učinićemo sve da izmirimo zaostala dugovanja od 200 miliona dinara, preostala od bivše Direkcije, Skijališta “Besna kobila, Gradske apoteke… Ova dugovanja svake godine sa zateznim kamatama odnesu po jedno kompletno opremljeno igralište. Ukupan dug javnih preduzeća iznosi 6 miliona evra, što predstavlja 60 % prihoda koje ona ostvare. Neophodna je njihova reorganizacija kako bi se očuvala stabilnost - rekao je Milenković.

Neki od planova za naredni period su, dodaje, uređenje Haremluka i Pašinog konaka, Amama, Pribojčićeve kuće, a ideja je i da Vranje dobije Kulturni centar i azil za pse.

Ni u sastavu budućeg gradskog veća neće biti puno izmena, osim što će dosadašnji pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Stajić sada biti većnik za zdravstvo, na mesto dosadašnjeg većnika za infrastrukturu Dejana Stanojevića dolazi Slavoljub Stojemenović, a pretpostavlja se da će nekadašnja direktorka Turističke organizacije Izabela Savić u novom sazivu zameniti većnicu za kulturu Zoricu Jović.

Poziciju u Veću će zadržati Nenad Đorđević, Nebojša Stamenković, Danijela Milosavljevič, Bojan Kostić i Dejan Ivanović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: