Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:52, 24. 3. 2011.

| Politika

Miletić ostaje predsednik opštine Svrljig

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
Milija Miletić, predsednik opštine Svrljig

SVRLJIG - Prošlonedeljno odmeravanje političkih snaga u svrljiškoj Skupštini učvrstilo je odnose u vladajućoj koaliciji. Nepoverenje predsedniku opštine i predsedniku Skupštine nije dobilo potrebnu većinu od 19 odbornika.

Na zahtev 13 odbornika, Skupština opštine Svrljig održala je sednicu na kojoj se glasalo o nepoverenju predsedniku opštine Miliji Miletiću i predsednici Skupštine, Jeleni Trifunović. Obrazloženje potpisanih bilo je da aktuelna vlast svoj posao ne obavlja u interesu građana, da, pored ostvarivanja ličnih interesa, favorizuju istomišljenike i da su nestručni za obavljanje funkcija na koje su postavljeni.

Od prisutnih 37 odbornika, za njihovu smenu glasalo je njih 14. Sednici Skupštine nije prisustvovao odbornik G17+ Ljubiša Stojković, a zahtev za smenu vlasti potpisao je i kasnije tako i glasao Omer Gavrić, član DSS-a koja čini vladajuću koaliciju zajedno sa radikalima i Ujedinjenom seljačkom strankom.

U obe tačke odbornici SRS, USS i DSS (izuzev Gavrića) nisu glasali, što se pokazalo dovoljnim da predsednici opštine i Skupštine ostanu na svojim funkcijama. Na ovaj način opozicija je iskoristila zakonski normativ za glasanje o nepoverenju i to pravo ponovo će moći da iskoristi tek za 6 meseci.

Prvopotpisani na zahtevu opozicije Radovan Mitić, šef odborničke grupe SPS-a i bivši predsednik Skupštine, rekao je na konferenciji da su radikali podržali smenu Miletića i Trifunovićeve u usmenom dogovoru pre sednice, ali mu nije jasno zašto je urađeno suprotno dogovoru. Po njemu – Miletić je doživeo politički poraz, iako je ostao predsednik, a pod njegovim vođstvom Svrljig će doživeti sudbinu Kalne i Minićeva.

Odmah nakon Radovana Mitića, konferenciju je održala i predsednica Skupštine, Jelena Trifunović na kojoj je između ostalog govorila o krivičnim prijavama protiv Radovana Mitića za zloupotrebu službenog položaja (afera „Pečat“), takođe i protiv Gorana Gajića, bivšeg načelnika opštinske Uprave.

- Sve tužbe Mitića i ostalih odbornika opozicije protiv predsednika Milije Miletića i mene su odbačene – naglasila je Trifunovićeva uz napomenu da je vladajuća koalicija čvrsta, a da slučaj jednog odbornika DSS-a nije ništa neuobičajeno u parlamentarizmu i da su to unutrašnje stvari te stranke.

Vlast u Svrljigu, od izbora u maju 2008. godine, menjana je do sada pet puta 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • TheDoktor

    08:36 // 5. 4. 2011.

    Bilo bi bolje da svi zapnu da rade umesto da pokrecu postupak za smenu na svaka 3 meseca...

  • Milutin Milanovic

    14:52 // 24. 3. 2011.

    Pa ovog ''naucnika'' Miletica smenjuju svaki mesec dana i nista-izgleda da je on Milija SUPERMENOVIC!!!! HA-HA-HA

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: