Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:59, 23. 3. 2016.

| Politika

Milija Miletić predao listu u Panteleju uz pogaču i so

Autor:B. J. Izvor:Južne vesti
milija-i-devojke
Devojke u narodnoj nošnji na predaji izborne liste; foto: B. J.

Ujedinjena seljačka stranka prvi put izlazi samostalno na izbore u Opštini Pantelej sa listom "Ujedinjena seljačka stranka - Milija Miletić", a na drugom mestu liste kandidata za odbornike je i dalje aktuelni većnik ove opštine Miodrag Lazarević, koji je nedavno napustio SPS. 

Lazarević Miodrag Lazarević: "Kada sam uvideo da ova stranka misli na život na selu, na proizvodnju i našeg čoveka, odlučio sam da im se priključim" Nakon što je rešio da okrene leđa stranci čiji je bio dugogodišnji član, predsednik opštinskog odbora socijalista u Panteleju Miodrag Lazarević sada je u Panteleju na drugom mestu odborničke liste kandidata Ujedinjene seljačke stranke.

Kada sam uvideo da ova stranka (USS prim. aut.) misli na život na selu, na proizvodnju i našeg čoveka, odlučio sam da im se priključim - kaže Lazarević.

Sada već bivši član SPS-a kaže da je opštinski odbor ove partije raspušten nakon čega je, kako kaže, bio slobodan da ide gde god hoće.

Žarko Ranković, poverenik SPS-a, kaže da ga formalno niko nije obavestio o ovome.

I ja sam to čuo. On je to poricao, ali sad će biti jasno. Ni na koga se ne ljutimo, svako jasno pokazuje… Da ne pričam… - kaže Ranković.

Sličnu situaciju SPS je imao i u GO Crveni Krst u kom je većnica Jovana Kocić prešla u SNS,  ali i nedavno kada je dugogodišnji član SPS i predsednik Skupštine opštine Medijana Momčilo Radojičić takođe prešao u Srpsku naprednu stranku.


Predaja liste uz kondir

Milija Miletić, narodni poslanik i predsednik USS, ima velike planove za Opštinu Pantelej. Očekuje da će kandidati sa liste koja nosi njegovo ime, a čije su glavne karakteristike, kako kaže, to što su dobri domaćini i domaćice, osvojiti veliki broj odborničkih mesta.

Akcenat stavljamo na razvoj sela i poljoprivrede. Zajedno ćemo raditi na projektima koji su važni za Svrljig i Niš. Pre svega prilaz Kameničkom visu i razvoj turizma - kaže Miletić.

milija-i-bata Vasiljević počastvovan; foto: B. J. Poznat kao “čovek iz naroda”  i predstavnik srpskog seljaka, Miletić ovoga puta nije došao obučen u narodnu nošnju.

Ipak, nisu izostali pogača i so, kondir sa domaćom rakijom i devojke u jelecima i opancima, od kojih je jedna njegova ćerka. Privilegija da prvi popije gutljaj rakije pripala je Bratimiru Vasiljeviću, koji predvodi izbornu listu naprednjaka u Panteleju.

Ukoliko Opštinska izborna komisija ustanovi da je dokumentacija u skladu sa zakonom, lista “Ujedinjena seljačka stranka – Milija Miletić” biće na 4. mestu. Narednih dana očekuje se prikupljanje potpisa za podršku ovoj listi i za opštine Medijana i Niška Banja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Natasa

    12:07 // 24. 3. 2016.

    Selo - seljacima, grad Niš-Nišlijama.Tako treba da bude, a ne da od Niša pravite selo.Dosta bre više ...

  • Pantelejac-NPS

    11:56 // 24. 3. 2016.

    A gde su informacije o tome da je i koalicija DS-NPS-SDS-LDP predala listu na Panteleju.
    Pantelejci zaokružite 3 na sledećim izborima i bićete pobednici.

  • Lelke

    09:44 // 24. 3. 2016.

    @Perica.
    Nemaju tri već četri, posle izbora ima da se priključi i Moma sa njima. Slatka je vlast da se tako lako ode. Nego ljudi pamet u glavu i 24.4.2016. glasajte za neke nove, mlade snage na Panteleju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: