Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:07, 6. 3. 2019.

| Politika

Milioni za firme rođaka predsednika Bele Palanke, Agencija traži smenu, SNS ga čuva

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
bela palanka
Odbornici SNS čuvaju MIljkovića; foto: Lj. F.

Dok opozicija ocenjuje da je presedan to što većina okupljena oko SNS-a u belopalanačkoj Skupštini nije smenila predsednika Opštine Gorana Miljkovića, iako je rešenje Agencije za borbu protiv korupcije o njegovoj smeni konačno, MIljković kaže da nije ni bio u sukobu interesa kada je iz opštinskog budžeta firmama supruge, brata i člana Opštinskog veća prebačeno ukupno 18 miliona dinara.

Odbor Agencije za borbu protiv korupcije odbio je žalbu Miljkovića na rešenje direktora o njegovoj smeni, čime je to rešenje postalo konačno, ali nije izvršeno jer se čak 24 odbornika SNS-a oglušilo o zaključak i na sednici lokalne Skupštine svojim glasovima ostavili su Miljkovića u fotelji.

Smatramo da je Goran Miljković u proteklom periodu dao nemerljiv doprinos u razvitku opštine, da je Bela Palanka u proteklom periodu doživela ekonomsku i infrastrukturnu ekspanziju - kaže šef lokalnih naprednjaka Milan Zlatković.

Međutim, Agencija za borbu protiv korupcije zaključila je da jeste oštetio budžet Opštine za preko 18 miliona, da je bio u sukobu interesa prilikom dodeljivanja novca iz budžeta, o čemu ih nije obavestio. Podržali ga odbornici njegove stranke Podržali ga odbornici njegove stranke; foto: arhiva JV

Miljković u saopštenju navodi da on smatra da za obaveštavanjem nije ni bilo potrebe, jer nije bilo sukoba interesa.

Sa pozicije predsednika opštine iz budžeta Opštine Bela Palanka nije isplaćen ni dinar navedenim preduzećima i firmama. Proceduru javnih nabavki i plaćanja je vršila Opštinska uprava i pojedina javna preduzeća i ustanove, kao i Ekumenska humanitarna organizacija iz Novog Sada sa kojom je Opština Bela Palanka sprovodila zajednički projekat - kaže Miljković.

Smatra da je to glavni razlog da se većina odbornika na sednici Skupštine izjasnila protiv inicijative Agencije za borbu protiv korupcije.


Suprotni stavovi vladajuće većine i opozicije

Većinom glasova odbornika Miljković ostao predsednik Većinom glasova odbornika Miljković ostao predsednik; foto: Lj. F.Dok šef odborničke grupe vladajućeg SNS-a Milan Zlatković kaže da su svi odbornici većine bili protiv usvajanja zaključka Agencije, jer “delo koje mu se stavlja na teret nije dovoljno da se on razreši sa mesta predsednika”, opozicija situaciju tumači drugačije. Šef odborničke grupe SPS - JS Slavenko Drobnjak kaže da je Skupština morala da usvoji inicijativu Agencije.

On je uhvaćen u malverzacijama od 18 miliona, a odbornici su ga podržali. Ovo je sramota za Belu Palanku i za odbornike - kaže Drobnjak.

Opozicija je glasala za smenu, ali glasovi 5 njihovih odbornika ne mogu da utiču ni na ovu, niti na bilo koju drugu odluku lokalnog parlamenta. Drobnjak kaže da je tačka o razmatranju smene stavljena na dnevni red 5 minuta pre početka sednice, a da su iz vladajuće stranke već imali obrazloženje da Skupština ne prihvata rešenje Agencije.

Podsetimo, kako je utvrdila Agencija za borbu protiv korupcije, Miljković je firmi svoje supruge, ali i firmama svog brata i člana Opštinskog veća iz opštinskog budžeta sa različitih pozicija od 2014. do 2017. godine prebacio preko 18 miliona dinara.

Zato je zatražila njegovu smenu, a nekadašnji član Demokratske stranke, koji je 2016. godine prešao u Srpsku naprednu stranku, branio se time da u nabavkama nije direktno učestvovao, već su to radila ovlašćena lica opštinskih organa i ustanova i da je sve urađeno po zakonu.

Više informacija o Goranu Miljkoviću možete pročitati u rubrici "Ko je ko".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miloš EKS BP

    10:33 // 12. 4. 2019.

    Bravo Miljko!!!!
    Tako se pomažu braća, a ne da se svađaju oko nasleđa, njiva i ostalog!!!
    Tako se pomaže žena, jer ko ti je bliži no ona? Bila je s tobom i dok ste DS bili davnih devedesetih...
    Tako se pomaže privreda i najbolji privrednici Palanke!!!
    Predlažem da te Miki Basadzija i ostali imenuju za dozivotnog predsednika!!!
    ŽIVEO!!!

  • caki

    08:11 // 8. 3. 2019.

    Svaka čast majstore. I ja bih maznuo 160 000 evra da sam na tvom mestu. Na žalost nisam. Ni moja žena ne bi glasala za mene. Zavidim ti. Želim ti da vladaš još 100 godina i da promeniš još 10 stranaka. Najbolji si političar u Srbiji. A Agenciju za borbu protiv korupcije svakako treba ukinuti jer blate poštene ljude kao što si ti. Samo napred! Daj pare iz budžeta i ostalim rodjacima i boli te uvo??

  • Iva

    23:44 // 6. 3. 2019.

    Neka se prvo proveri i dokaze pa onda moze da se prica sta treba i zasto se tako ne reaguje ili sta vec.Gluvih telefona je dosta i rekla-kazala

    • provereno

      09:30 // 7. 3. 2019.

      Ovde je Agencija za borbu protiv korupcije proverila,i objavljeno je u sluzbenom glasniku. A sad 24 odbornika glasaju da to nije tacno. Ko je sad tu u pravu?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: