Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:15, 5. 4. 2013.

| Politika

Milisavljević: Pomozite radnicima Niša

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
milisavljevic23.jpg
Dušan Milisavljević u Skupštini Srbije

Narodni poslanik Dušan Milisavljević (DS) još jednom je zatražio od republičke Vlade da nađe način i isplati minimalne zarade radnicima propalih niških firmi.

40.000 radnika u Nišu je bez posla i svi su oni, kako je rekao Milisavljević, na Birou rada. Naglasio je da gladni čekaju “novi posao i slušaju bajke o boljem životu”, a svakoga dana, kako je rekao, žive sve gore i gore.

-  Pozivam gospodina Dinkića, pozivam gospodu iz republičke Vlade dajte tim građanima i Niša i Srbije kojima su neisplaćene plate, namirite te obaveze koje su u visini minimalca kao bi ti radnici mogli da žive dostojanstveno. Kako bi mogli da plate račune za struju, kako bi mogli da plate račune za vodu i da svojoj deci kupe patike i daju pare za užinu - rekao je Milisavljević.

U Nišu su, kako je rekao Milisavljević, propale sve privatizacije i ovaj narodni poslanik je za skupštinskom govornicom zatražio odgovornost onih koji su u njima učestvovali.

- Od 25 spornih privatizacija koje se ispituju na nivou Srbije iz Niša su samo dve. Mene interesuje da ne budu samo te dve, nego i ostale koje su bile neuspešne, a to su bukvalno sve. I njih treba ispitati - rekao je Milisavljević.

Milisavljević je upozorio Vladu da ozbiljno shvati problem gladnih radnika i da se, kako je rekao, okani gondola i velikih hotela gde ne mogu da letuju građani Srbije koji nemaju novca.

Pozvao je ministre da prodaju vozni park i počnu da voze “Fiat 500L” kao nacionalno vozilo i pokažu da su odgovorna Vlada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Двери Ниша

    12:46 // 8. 4. 2013.

    Радници Ниша убудуће неће бити гладни јер ћемо када одустанемо од баласта званог ''Косово'' коначно добити ''датум'' за почетак преговора са ЕУ. А свима је познато да се ''датум'' одлично маже на `леба. Такође, датуму није потребан никакав печат.

  • Branislav Petrovic

    19:08 // 7. 4. 2013.

    Juznjaci,ja sam pod nekom vrstom cenzure.Nema vese,objavite ili ne mene bas briga.
    Mogu da vam kazem da ovaj covek ne zasluzuje paznju.Njegova demagogija i bezobrazluk su prisutni.Njegova DS i sve sto radi u ime te stranke samo izazivaju revolt ljudi naklonjeni toj stranci.

  • mile lopove

    01:17 // 6. 4. 2013.

    Gde ste bili vi protehlik 8 godina, narod niste poznavali i radnike a sada dajete seanse.Ds u trecaj.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: