Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:18, 16. 3. 2018.

| Politika

Miloš Bošković dao ostavku na mesto narodnog poslanika

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Miloš Bošković
Ostavku podneo jer ne želi da sedi u Skupštini “kao glineni golub”; foto: printskrin JV

Nezadovoljan putem kojim ide Pokret Dosta je bilo, čiji je član, Nišlija Miloš Bošković predao je danas ostavku na mesto narodnog poslanika Narodnoj skupštini, jer, kako kaže, više ne želi da sedi u skupštinskoj klupi “kao glineni golub” i troši novac građana.

Bošković je saopštio da više neće predstavljati građane u republičkom parlamentu, jer je pisarnici predao ostavku i vratio mandat, koji je “zadužio” nakon izbora 2016. godine, ispred Pokreta Dosta je bilo.

Ovakvu odluku je doneo jer, ističe, DJB pravi previše pogrešnih koraka. Pošto u politiku nije ušao da bi se njom zauvek profesionalno bavio, dodaje, želi tu energiju da preusmeri na korisnije aktivnosti.

Programer sam po struci, a u politiku sam ušao jer sam se kompletno identifikovao sa programom DJB. Hteo sam da pomognem u širenju i zastupanju tih ideja, kako bismo što pre izvadili Srbiji iz blata u kome se nalazi. Nažalost, postalo je očigledno da u poslednje dve godine DJB ne raste, štaviše pada po popularnosti - navodi Bošković.

Iako je pokušavao da iznutra utiče na promenu nekih stvari u Pokretu, ističe Bošković, mahom je nailazio na “zid u vrhu stranke”. Uvideo je, kako kaže, da je sa dosadašnjim vođstvom DJB, koje je sada u ostavci, gotovo nemoguće promeniti ono što je smatrao da su manjkavosti u njihovom radu.

Kao razloge za ostavku navodi i to što je za političku borbu potrošio skoro 4 godine života, a da je zbog toga trpela i njegova porodica i posao.

Umorio sam se najviše zbog nedostatka rezultata, a smatram da su za to krivi najviši funkcioneri stranke. Iako je predsedništvo dalo kolektivnu ostavku, postoje naznake da će se stari predsednik ponovo kandidovati, ili da će se kandidovati neko blizak njemu, a da on i dalje suštinski upravlja pokretom. Na taj način bi se promena svela na kozmetičku, a organizacija bi nastavila da tone. Sa takvom novom-starom postavkom mislim da nemam šta da tražim u organizaciji - pojašnjava Bošković.

Kaže da je razmišljao da zadrži mandat i nastavi da predstavlja Nišlije i građane sa juga Srbije u Skupštini, ali to “ne bi imalo smisla”, jer je vladajuća koalicija, kako kaže, od kraja prošle godine napravila "sprdnju od parlamenta" svojim bezbrojnim amandmanima i tako kompletno ukinula bilo kakvu ozbiljnu raspravu.

Zbog toga, ne bih da sedim u skupštini kao glineni golub, a uz to i trošim novac poreskih obveznika - zaključuje Bošković.

Iz Pokreta se zvanično još nije isčlanio, kako kaže, a verovatno će se nekad ponovo politički angažovati “jer je po prirodi aktivista”, ali će tada njegov fokus najverovatnije biti lokal.

Da bi njegova ostavka na mesto narodnog poslanika bila zvanična, pojašnjava, potrebno je da Administrativni odbor Narodne skupštine konstatuje vraćanje mandata. Bošković kaže da će do tad primati poslaničku platu, ali će taj novac da uplati u humanitarne svrhe.

Na njegovu ostavku reagovali su DJB sapštenjem da Bošković nije bio aktivan u Skupštini u poslednjih godinu dana i da je vraćanje mandata moralan čin odgovoran prema biračima koji su dali podršku ovom pokretu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • S.z.

    18:08 // 18. 3. 2018.

    Castan potez. Trebao si samo usloviti da tvoj mandat pripadne nekom iz Nisa.

  • Naissus

    10:29 // 18. 3. 2018.

    "Kada sam dosao da podignem svoju poslanicku platu i video kolika je, rekao sam sebi -"Panticu, nemoj da se brukas. Vrati mandat"- a onda sam razmislio pa odlucio. Mandat koji mi je narod podario zadrzacu a platu koju smo sami sebi odredili, vraticu narodu" (citat: Dimitrije Pantic, Bela Ladja)

  • Miki

    12:21 // 17. 3. 2018.

    Dobar momak ali nije za politiku, bolje da se bavi time cime se bavi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: