Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:52, 3. 2. 2014.

| Politika

Miloš Simonović napustio DS

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
Miloš Simonović
Grupa odbornika koja je napustila DS

Donedavni gradonačelnik Niša i predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke sa još 5 odbornika u Skupštini Grada napustio stranku.

Na vanrednoj konferenciji za medije, održanoj u Skupštini Grada, Simonović je ozvaničio izlazak iz stranke.

Ali, i na nekoliko puta ponovljeno novinarsko pitanje o razlozima i motivima za takavu odluku Simonović je dao uopšten odgovor. On je naglasio da je 22 godine bio član te stranke, ali da se njena politika drastično promenila.

- Preovladalo je da se danas pre svega govori o nekim ličnim pozicijama, o ličnim ambicijama. Dakle, nije više u centru pažnje pojedinac sa svojim potrebama i svi građani, već u centru su pojedinačni interesi. To je nešto čemu ja ne želim da svojim prisustvom dajem podršku - rekao je Simonović.

Simonović je rekao da će on i preostalih 5 odbornika u buduće u Skupštini Grada biti aktivni u odborničkoj grupi "Za bolji život - Boris Tadić", iako je to naziv i aktuelne grupe Demokratske stranke. On je naglasio da za sada ne prelazi u drugu stranku, pa ni u stranku čije koju bi navodno trebalo da vodi Boris Tadić.

- Ja nisam imao nikakve kontakte sa gospodinom Tadićem unazad već godinu i po dana, dakle od drugog kruga predsedničkih izbora. O svom političkom angažmanu odlučiću u nekim narednim danima ili mesecima - rekao je Simonović.

Donedavni lider niških demokrata je rekao i da očekuje da narednih dana iz stranke izađu još neki odbornici u Skupštini Grada, ali i u opštinskim skupštinama.

Uz Simonovića su stranku napustili aktuelni portparol Gradskog odbora u Nišu Dragana Stojanović-Krstić, donedavni šef odborničke grupe DS Goran Krivačević, bivši gradski većnik Boban Mihajlović, Sonja Stanojević i Jelena Filipović.

Inače, Miloš Simonović je bio predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke od oktobra 2006. do januara 2013. godine, kada je niški odbor raspušten.


DS ostao na 5 odbornika

Nakon današnje odluke 6 odbornika da napuste stranku, Demokratska stranka je u Skupštini Grada ostala sa svega 5 mandata.

Podsetimo, aprila prošle godine Demokratsku stranku je napustio i njen dotadašnji potpredsednik u Nišu Slaviša Dinić, koji je sa još troje odbornika te stranke formirao "Koaliciju za Niš".

Demokratska stranka je na majskim izborima 2012. godine sa 15 osvojenih mandata bila 2. u Skupštini Grada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Suncica Pejic

    17:36 // 10. 2. 2014.

    Sta reci o bivsima,koji i dalje umisljaju da preko politike mogu da izbegnu krivicnu odgovornost,sta su uradili za imenicu narod osim sto su je opeljesili,otevsi im radna mesta,zatvorivsi fabrike.

  • dr Jakov Zlatar

    09:33 // 5. 2. 2014.

    Niko nije znao, recinmo, ko je ta Sonja.Mislili smo da je pevaljka, obzirom kako se oblači.Simonović je doveo.

  • dr Jakov Zlatar

    09:32 // 5. 2. 2014.

    Ti što su otišli su krivi za sunovrat stranke koji je počeo 2005. pa je ulaskom u vlast 2008. zaustavljen.Oni su radili u korist propasti opoziva Smiljka Kostića.Oni su 2005.isterali najbolje iz DS-a.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: