Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:07, 7. 4. 2021.

| Politika

Miloševićeva o napadu na Tepićevu u Jagodini: Jezivo je da policija ne reaguje

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
tepić
Verbalni i neverbalni napadi; foto: printskrin N1

Odbornik Prave Srbije u Skupštini Jagodine Dušan Marković fizički je nasrnuo na Mariniku Tepić prilikom konferencije ispred parlamenta u Jagodini, svedoči njena stranačka koleginica iz Niša Jelena Milošević koja je prisustvovala nemilom događuju. Kako kaže, sve to se dešavalo naočigled policije koja je bila u blizini i nije reagovala.

Povicima "Đilase lopove" i sličnim uvredama na račun lidera SSP-a konferenciju je ometalo više građana koji su se nalazili u blizini, a iste parole čule su se i iz auta koji je nekoliko puta prolazio tuda.

Miloševićeva tvrdi da su ti muškarci ustvari pripadnici kik-boks kluba Palmini tigrovi koji su pristalice predsednika Skupštine grada Dragana Markovića Palme.

Ispred Skupštine je bilo oko 20 Palminih pristalica koji su skandirali i ometali konfereniciju. Drugi deo problema je da je ona konstantno bila ometana od strane Dušana Markovića, člana Prave Srbije - kaže Miloševićeva.

Tepićeva, kao i Miloševićeva i drugi članovi SSP-a je došla da pruži podršku dvema njihovim stranačkim koleginicima iz Jagodine koje su nedavno hapšene jer su prisustvovale sednici Skupštine Grada i tražile dokumentaciju od lokalne samouprave.

Nisu je dobile, ali ih je kasnije policija privela na razgovor.

Konferencija se i pored takvih okolnosti završila, a kada su članovi Đilasove stranke krenuli ka stanici policije koja se nalazi u blizini, opet je na njih nasrnuo Marković.

Dobacivao je, vređao je, ali je pokušaj nasrtaja bio upečatljiv. Odgurnuo je Mariniku dva puta. Policija je sve vreme bila ispred stanice, mi smo bili na dvadesetak metara, niko nije reagovao. Kada smo krenuli tamo ponovo je došlo do kontakta. Kada smo stigli tamo pitali smo policajce s kim možemo da razgovaramo i obratili se policajki u civilu, a ona je rekla da nije - kaže niška članica SSP-a.

Ipak, kako kaže, kasnije je ista ta policajka uzimala izjave od njihovih članova.

Navikli smo da skandiraju, oni su tu poslati za 1.000 dinara, to nije problem. Jezivo je da živimo u takvoj državi u kojoj policija okreće glavu i gde kada tražite pomoć oni poriču da nisu policajci. To mi je glavni utisak koji pokazuje gde živimo. Ovo je gore od diktature, policija radi u službi režima. Da li to znači da nas može neko da prebije, a da policija ne reaguje. Da li opšte možemo kao opoziioni aktivisti i političari i građani koji drugačije mislimo da se slobodno krećemo i da iznesemo svoje mišljenje - kaže Miloševićeva.

Na kraju je Tepićeva ušla u policijsku stanicu gde je podnela krivičnu prijavu zbog ugrožavanja bezbednosti, a kako kaže Miloševićeva, tražili su i internu istragu protiv policajke.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Decak

    12:08 // 10. 4. 2021.

    U autokratskim drzavama posao policije je da stiti vladara od gradjana
    Ne obrnuto !

  • Žika

    08:22 // 8. 4. 2021.

    Ako ćemo pošteno, nije bilo nikakvog napada. Imate snimak, pa pogledajte i zaključite sami. Čovek joj postavljao pitanja i ništa više.

    • Smuk

      14:15 // 8. 4. 2021.

      @Žika : Taj "čovek" je mogao da održi konferenciju za štampu po pitanju genocida u Srebrnici , zajedno sa "Palmovskim tigrom", a ne da ometa druge!Jedan je Sima Spasić a replike,dvojnici su mu Žike,Pere,Mike... "demokratski branitelji" lokalnih kabadahija ! "Najteže je biti čovek" , govoraše mi pok. otac a vidim da mnogi ne žele da im bude teško,bolje je bez dostojanstva i časti i biti otirač ..

  • vocka cudnovata

    06:57 // 8. 4. 2021.

    Na svim onim snimcima se samo cuje neprestano pitanje: "Da li je Srbija kriva za genocid u Srebrenici?" i " Da li ste potpisali podrsku rezolucije o genocidu u Srebrenici?".

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: