Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:24, 21. 4. 2019.

| Politika

Milovanović: Članovi SNS sami platili sebi i drugima put na miting

Autor:J. Adamović, B. AntićIzvor:Južne vesti
busevi miting
Solidarni naprednjaci; foto: JV

Naprednjaci su put u Beograd, na miting svog i predsednika Srbije Aleksandra Vučića - platili sami. To tvrdi poverenik SNS u Nišu Zvezdan Milovanović, koji kaže da su oni imućniji platili prevoz svojim stranačkim kolegama, ali ne otkriva o koliko je para reč. Poručuje građanima da sami izračunaju. U naprednjačkim autobusima bilo je i zaposlenih u javnom sektoru, pa leskovački Savez za Srbiju pita po kom osnovu i koliko njih je odsustvovalo sa posla.

I dalje nije jasno da li je miting u petak bio u okviru predsedničke kampanje "Budućnost Srbije" ili je to bio politički skup SNS. Nije jasno ni ko finansira tu kampanju koja traje već mesecima, a ne zna se ni ko je i koliko platio reku autobusa koja je putovala u petak u Beograd. busevi miting Iz Niša krenulo na desetine autobusa; foto: JV

Delimičan odgovor dao je poverenik naprednjaka u Nišu Zvezdan Milovanović.

Platili su članovi stranke svojim doprinosom svako - kratko je odgovorio.

Na pitanje da li to znači da su građani koji su se u petak ukrcali u autobus i krenuli na miting za to platili kartu, Milovanović kratko pojašnjava:

Oni koji imaju više dali su za one druge koji nemaju. Čista solidarnost u stranci - kaže Milovanović.

Ipak, Milovanović ni nakon insistiranja nije želeo da otkrije koliko ih je koštala jednodnevna ekskurzija, na koju su nosili vodu i sendviče. Poručio je građanima da to sami izračunaju, ali nije objasnio po kom osnovu.


Oko 9 miliona dinara samo iz Niša za put na miting?

Poznavaoci tržišta kažu da inače cena zakupa samo jednog autobusa košta oko 70.000 dinara. Jedan autobus u proseku ima 50 mesta, a naprednjaci su rekli da je iz Niša u petak, u Beograd putovalo 6.000 ljudi.

Ukoliko su svi išli autobusima, za njihov prevoz potrebno je 120 autobusa. voda i sendviči Na jednodnevnu ekskurziju nosili vodu i sendviče; foto: JV

Po ceni od 70.000 dinara to je ukupno 8,4 miliona dinara samo za prevoz. Tome treba dodati i sendviče, informacije iz SNS kažu da su dobijali po 2, uz flašice vode.

Tu ulaze i troškovi promo-materijala - velike šetalice, svaki opštinski odbor je imao svoju, zastavice, baklje, zastave, transparenti...

Jedina ušteda je mogla biti na neplaćanju putarine, jer su ranija istraživanja Južnih vesti pokazala da se u organizaciji ovakvih skupova putarina ne plaća. Dovoljno je izgovoriti šifru "Vučić". Ipak, zasada nema informacija o tome kako je bilo ovog puta, ali ako se plaćalo to su dodatni troškovi za organizatore.

Podsetimo, na miting koji je u petak održan u prestonici otišlo je oko 6.000 Nišlija, a na nekoliko lokacija su se okupljali građani i autobusima se odvezli da čuju i podrže predsednika naprednjaka i svih građana Aleksandra Vučića. I dok su se naprednjaci fantastično proveli, opozicija njihov skup vidi kao kontramiting građanskim protestima.


SzS: Koliko zaposlenih nije radilo i po kom osnovu?

Po kom osnovu i koliko je zaposlenih u javnim ustanovama i preduzećima odsustvovalo sa posla da bi otišlo na miting “Budućnost Srbije” u Beogradu - samo su neka od pitanja koja predstavnici leskovačkog Saveza za Srbiju postavljaju lokalnoj vlasti. szs leskovac Reakcija Saveza za Srbiju na današnji miting, foto: B. A.

Saša Stojanović, ispred Demokratske stranke je pitao i koliko košta “celokupni cirkus” i da li je on plaćen novcem svih građana. Odgovore na pitanja oni, ali i svi građani, kako kaže, dobiće kada ovu garnituru “isprate” sa vlasti.

Pitanje je i koliko je prevoznika iz Leskovca danas prevozilo simpatizere, ali i zaposlene u Gradskoj upravi, postoje li uopšte računi za te usluge i čijim novcem je to plaćeno - kaže Stojanović.

Ispred prostorija Skupštine u petak, kada su održali konferenciju, iako nisu planirali, pokucali su na vrata i probali da uđu u “svoj dom”, ali ih portir nije pustio. szs leskovac Probali da uđu, foto: B. A.

Rečeno nam je da se nismo najavili, a mi smo odbornici u ovom gradu i možemo ući u našu kuću kad želimo. Nije nam taj čovek ništa kriv i protiv njega nemamo ništa, samo želeli da proverimo da li će se obistiniti naše pretpostavke, a to je da je sve podređeno volji jednog čoveka - kaže Stojanović.

Ovakvo ponašanje prema legalno izabranim predstavnicima građana tumači kao “teško kršenje demokratije”.

Podsetimo, veliki broj zaposlenih u gradskim preduzećima otišao je put Beograda na Vučićev miting. Iako su preduzeća bila skoro prazna, funkcionisala su, mada su pojedinci u Leskovcu novinarima branili fotografisanje praznih prostorija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • пензионер МАРК

    13:14 // 26. 4. 2019.

    Ма јесте да лаже али он верује самом себи да не лаже!

  • Nišlija Iz Čalija

    21:01 // 23. 4. 2019.

    Lažeš Zvezdane, mnogo lažeš!

  • srba

    14:21 // 22. 4. 2019.

    da ste te pare dali u dobrotvorne srhe bog da vas vidi, znati li vi koliko gladne i bose dece ima po ovoj srbiji ?
    samo slucaj Mirka koji nema ni oca ni majku zivi bez struje da ste pomogli bog vi vas balgoslovio !!!
    pa neka mi neko kaze ko je ovde lud !!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: