Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:02, 24. 7. 2019.

| Politika

Ministar Vulin u obilasku 63. padobranske: Obaveze, ali i zarade da im budu veće od ostalih

Autor:M. Z:Izvor:Južne vesti
vulin
Vulin obilazi vojnike; Foto: prtscr Ministarstvo odbrane

Prilikom obilaska vojne vežbe 63. padobranskog bataljona u Nišu, ministar odbrane Aleksandar Vulin naveo je da ulaganja u opremu i u zarade specijalnih jedinica treba da budu veća nego kod ostalih pripadnika vojske, ali i da obaveze specijalaca moraju da budu veće. Specijalna brigada spremna je i da odgovori na udar i na terorističke pretnje, dodaje Vulin.

Ministar Vulin je u svojoj prepoznatljivoj uniformi zajedno sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije Milanom Mojsilovićem obišao završni deo obuke u letnjim uslovima pripadnika 63. padobranskog bataljona Specijalne brigade u niškoj kasarni “Narednik-pilot Mihajlo Petrović”. vežba Vežbe specijalaca; Foto: Min. odbrane

Vojska Srbije, u skladu sa naređenjem i instrukcijama vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića posebno obraća pažnju na naše specijalne jedinice, posebno obezbeđuje materijalna ulaganja i da njihove zarade budu više nego kod ostalih, ali i da njihove obaveze budu značajno više nego kod ostalih pripadnika Vojske – rekao je ministar Vulin.

Komandant Specijalne brigade Vojske Srbije brigadni general Miroslav Talijan istakao je da je današnji obilazak bio prilika da se sagleda sva složenost padobranske obuke i spremnost polaznika koji su uspešno savladali sve delove obuke na zemlji i potrebna testiranja, a očekuju ih, kako kaže, samo padobranski skokovi koji će uslediti. vežba Padobranci demonstrirali znanje; Foto: Min.odbrane

Uz sagledavanje ove najsloženije vrste obuke u našoj vojsci imali smo priliku da vidimo i ostatak obučavanja alpinističkih grupa prilikom dejstva na zaposednuti objekat i prilikom spasavanja u akcidentnim situacijama – naglasio je general Talijan.

Padobranci su takođe demonstrirali, u okviru obuke u letnjim uslovima, i spuštanje niz veračko uže u urbanim uslovima.

vežba I veračke sposobnosti; Foto: Min. odbrane

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Арчибалд Рајс

    02:26 // 27. 7. 2019.

    Драги војници, питајте министра да вам одржи следеће обуке:

    - како пренети преко границе 9 пута по 9 хиљада евра да не бисте платили порез;
    - како наћи финансијски јаку тетку тамо негде у туђини
    - како купити стан од 200.000 еура
    - како исти отплаћивати са министарском платом.

  • Vesna

    13:59 // 25. 7. 2019.

    Odbraniće oni narod od terorista, ali kako da ga odbrane od Vulina i njegove bratije. Veće teroriste od SNS-a srpski narod nije video.

  • Tvrdko

    07:38 // 25. 7. 2019.

    Ministar vojni nije sluzio vojsku, drugi ministar bio sofer, drzavni sekretar u Min.privrede student trece godine na neki Union privatni fakultet, ma nama je super, neprijatelji nam ne trebaju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: