Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:00, 17. 6. 2013.

| Politika

“Ministar čuje kad lupiš šakom o sto”

Autor:Miodrag StankovićIzvor:Južne vesti
Dejan-rajcic-1.jpg
Dejan Rajčić, narodni poslanik iz Niša (Nova Srbija)

Izjavu ministra kulture na sednici resornog skupštinskog odbora da će “ispraviti” odluku komisije i ipak dati novac za Nišvil, poslanik Dejan Rajčić ocenjuje kao “povlačenje” vlasti nakon što se “glasno lupi šakom o sto.”

“Združeno” reagovanje i svojevrstan protest većine niških i pozicionih i opozicionih poslanika u Skupštini Srbije da je odluka Ministarstva kulture da Nišvil džez festivalu uskrati sufinansiranje ove godine nedopustiva, po svemu sudeći, doprela je do ušiju onih koji odlučuju.

Poslanik Dejan Rajčić iz Nove Srbije kaže da je ministar kulture bio “zatečen” njegovom oštrom reakcijom na sednici skupštinskog odbora za kulturu i informisanje i da se ogradio od “odluke nekih administrativaca”.

- Uvek je portir kriv i Pera pisar. Ministar je rekao da je verovatno komisija načinila propust, da će on to ispraviti. Predočio sam mu da to nije privatna manfiestacija, komercijalnog karaktera poput Ane Bekute, već da je to manifestacija iz oblasti kulture, da je džez muzika umetnička muzika. Izvukao sam pouku i zaključak da, ako im neko, što se kaže, tresne šaku o sto i vrlo glasno i sugestivno im kaže da tako ne mogu i ne smeju i da je nedopustivo to što rade, oni se povlače - kaže Rajčić.

Dejan Rajčić u studiju Južnih vesti Rajčić u studiju Južnih vestiRajčić kaže da je rekao ministru “da nije više u pitanju ni tih dvadesetak hiljada evra za koliko je manifestacija uskraćena, već da je on na taj način uputio uvredu ovom gradu i građanima.

Dodaje da je to bio “šamar gradu”, a da to što ministar kulture dolazi iz partije koja je koalicioni partner Nove Srbije, “ne znači da je on (ministar) nepogrešiv i neprikosnoven.”

- Dok radi u interesu za koji ja smatram da je vredan pažnje i zavređuje podršku grada iz kog ja dolazim, on će imati moju podršku i imaće pohvalu. Ako radi drugačije, kao što je sada radio, dobiće kritiku, kao što je i dobio - kaže Rajčić    

Pre sednice odbora, odluku miistarstva doveli su u pitanje i kirtikovali i niški poslanici iz SPS, DSS, DS, kao i samostalni poslanik Sanja Jefić Branković.

Opširnije o događanjima na sednici odbora, ali i o (neuspelom) pokušaju niških poslanika da spreče gašenje odeljenja u niškim gimnazijama i “dijalogu” Dejana Rajčića sa ministrom prosvete,  kao i o zainteresovanosti Azerbejdžanaca za privrednu saradnju sa jugom Srbije, opširnije u emisiji “15 minuta”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ogorceni

    12:52 // 23. 6. 2013.

    Ova karikatura poslanik pa jos u odboru za kulturu.Bivsi przac kafe, a ministar vlasnik poslasticare, ...ovde se ne zna ko je ko i niko ne zna ko je lud... a u toplani penzioner i isterani vojnik lepo

  • Goran Stojanović

    12:33 // 18. 6. 2013.

    To што је посланик то је захваљујући глупости његовог лидера Веље,а шта ће један такав у одбору за културу? Културе,еве ме!

  • zoran

    07:03 // 18. 6. 2013.

    Mnogo ste bre upropastili ovu nasu Srbiju.Svi od reda.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: