Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:58, 4. 5. 2018.

| Politika

Ministarka u teatralnom obraćanju: Grad Niš nesposoban da vodi aerodrom

Autor:Stefan MarkovićIzvor:Južne vesti
zorana mihajlovic
Mihajlovićeva se pita i šta će Gradu saglasnost Vlade, ako već želi da zadrži aerodrom; printskrin

U neobičnom video-snimku ministarka Zorana Mihajlović, aludirajući na to što 36 radnika niškog aerodroma još nije produžilo ugovor o radu, rekla je da se radi o prepucavanju Grada Niša i rukovodstva aerodroma, što “pokazuje njihovu nesposobnost”. Ona dodaje i da Grad, ako želi da zadrži vazdušnu luku, nema potrebe da traži saglasnost od Vlade Srbije za produženje ugovora zaposlenih, već da postojeće službenike preraspodeli po potrebi.

Drvena polica, biljka, kožna fotelja i u njoj Mihajlovićeva koja lista novine. To je scenografija video-klipa poslatog iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, u kojem ministarka ozbiljnim tonom ocenjuje da se Grad i rukovodstvo Aerodroma prepucavaju, što “ugrožava građane i odvijanje avio-saobraćaja”.

Jučerašnji "fake news" su najbolji dokaz da prepucavanje između Aerodroma “Konstantin Veliki” u Nišu i Grada Niša direktno ugrožavaju funkcionisanje aerodroma Niš, ugrožavaju građane, ugrožavaju bezbednost. I mislim da njihova nesposobnost pokazuje da su spremni čak i da dovedu u pitanje odvijanje avio-saobraćaja - rekla je Mihajlovićeva.

Ministarka saobraćaja kaže da je iznenađena time što ni Grad Niš, ni poslovodstvo Aerodroma, nisu odreagovali na informaciju da Vlada Srbije nije odobrila saglasnost za produženje ugovora o radu za 36 službenika aerodroma. Pored toga, mišljenja je da ako grad Niš ne želi da pokloni aerodrom državi, da onda nema potrebe ni da Grad ili Aerodrom traže saglasnost od Vlade Srbije za produženje ugovora radnika.

Ako Grad Niš misli da može da upravlja aerodromom, ja stvarno mislim da im ni komisija Vlade nije potrebna, nego da zaista mogu preraspodelom od postojećeg broja zaposlenih da reše i ovo pitanje - rekla je Mihajlovićeva.

Inače, iz Kabineta gradonačelnika Niša Darka Bulatovića jutros je stiglo saopštenje u kojem potvrđuju da je Vlada Srbije "aminovala" produženje ugovora aerodromskim službenicima kojima su ugovori istekli 1. maja, ali nisu naveli šta se sa tim dokumentom dalje dešavalo i zašto nije stigao do niškog aerodroma.

Iako su to pitanje novinari Južnih vesti još uputili gradonačelniku Niša, njegov portparol rekao je da je "Bulatović rekao sve što je imao i da se po tom pitanju neće više oglašavati".

Sam dokument o saglasnosti se ne nalazi ni na sajtu Vlade, među kadrovskim rešenjima gde su uvek dostupne informacije o tome šta je odlučeno na sednicama, a ne postoje informacije ni da se sednica uopšte održala, niti da je Komisija ovu odluku donela.

Podsetimo, novinarima je iz niškog aerodroma potvrđeno da je 36 radnika koji su bili angažovani na opsluživanju putnika, robe i vazduhoplovstva ostalo bez posla, jer su im ugovori istekli 1. maja, a saglasnost Vlade za produženje njihovih ugovora nisu dobili.

Vlada Srbije je njihove tvrdnje, kao i saopštenje Nacionalne koalicije za decentralizaciju demantovala.

Ministarka Mihajlović se na neobičan način obratila javnosti

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Posmatrac

    18:43 // 7. 5. 2018.

    Koja je ovo PATETICNA smejurija! Jedva cekam da i Grdani pocne da se obrusava malter- tek da se vidi prava slika stanja ispod... Koja je ovo perfidnost i arogancija, Gospode Boze... Koja smelost, koja drskost, koja pohlepa i bahatost.... Namensko zatupljivanje ionako polu-obrazovanog naroda putem Pinka, Granda, itd. im je itekako isla u korist (obzirom na to ko uporno glasa za ovaj ljudski skart).

  • Срба

    07:51 // 6. 5. 2018.

    Добра глумица ова фризерка..... утриповала се да је Алексис Карингтон. Циркус- али, више трагичан него смешан. Јадна.

    • hans ali srpski

      11:46 // 9. 5. 2018.

      Nije frizerka nego FRIZERISTA!!!!

  • Bruno

    18:06 // 5. 5. 2018.

    Ja ga ne bih baš upoređivao sa fikusom, to je Ipak lepo sobno cveće i za poželeti je da ga imaš u sobi. Dok sa njim je stvar drugačija, nije on ni za ukras.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: