Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:50, 24. 10. 2019.

| Politika

Miša Vacić u Bujanovcu pretio proterivanjem "domaćim izdajnicima"

Autor:Milica DejanovićIzvor:Južne vesti, Bujanovačke
srpska desnica bujanovacke
Vacić izvređao lokalne Srbe; foto: bujanovacke.co.rs

Pretnje proterivanjem i uvrede predstavnicima Srba u lokalnim institucijama u Bujanovcu izneo je lider Srpske desnice Miša Vacić. Političare koji učestvuju u lokalnoj vlasti nazvao je navodnim Srbima i poručio da će njihova mesta zauzeti predstavnici Vacićeve stranke, prenosi portal Bujanovačke. Novinar iz Bujanovca Nikola Lazić ovakav Vacićev istup ocenjuje kao veoma opasan i kaže da ga Bujančani osuđuju.

Po Miši Vaciću, predsedniku Srpske desnice, najveći problem u Bujanovcu su “domaći izdajnici koji šuruju sa Šiptarima” i oni će, kako je rekao, “biti raseljeni zato što drugima uništavaju živote, ali i ako budu sputavali Srpsku desnicu”.

Ako treba iz svih gradova gde postoji Srpska desnica dovešćemo "najzajebanije“ ljude da raselimo ove koji vam uništavaju živote, ali prvo pokušajmo demokratski - rekao je Vacić.

Vacić smatra da ne treba da postoje Srbi, poput pojedinaca u Bujanovcu koji su spremni da idu protiv svoje države, tako što prave vlast sa separatistima.

Doći će ljudi, ako treba blokiraćemo ceo grad protiv onih koji korupcijom uništavaju vaše mesto. Dolaziću ovde dok ih ne oteramo - prenose Bujanovačke govor Miše Vacića.

On smatra da su ljudi u Bujanovcu uplašeni jer “vlada anti-ljudska opcija” i obećava da će lokalnim Srbima u vlasti “blokirati sve u životu” ukoliko dirnu bilo koga i pokušaju da sputaju rad Srpske desnice.

Uvrede Vacića posebno su se odnosile na Bogoljuba Tomića, direktora Duvanske indrustije Bujanovac, koga je nazvao takozvanim privrednikom, parazitom i jednim od onih koji su parazitirajući na leđima velikih društvenih preduzeća sada postali direktori tih preduzeća.

Vacić je rekao i da je Srpska desnica za dijalog sa lojalnim Albancima koji poštuju Srbiju i da će njima uvek pružiti ruku.

Problem je kukolj u našim redovima, a drugi narodi nek se bore za svoje predstavnike, pa ćemo razgovarati i sarađivati, jer zajedno treba da živimo, zajedno da ostanemo ovde. Mi se trudimo za Srbe, oni nek se trude za sebe - kaže Vacić.

Zarije Mitić, novoizabrani predsednik Odbora Srpske desnice u Bujanovcu, u svom obraćanju rekao je da je njihov cilj poboljšanje infrastrukture u opštini i stvaranje uslova za bolje poslovanje malih i srednjih preduzeća.


Srbi i Albanci žive u miru, Vacićeve izjave su opasne

Iako ga ne čudi vokabular Miše Vacića, urednik Bujanovačkih Nikola Lazić kaže da je začuđen postupkom pojedinaca iz Bujanovca koji su pristupili Srpskoj desnici. Vacićev govor ocenjuje kao zapaljiv i opasan.

Srbi i Albanci su komšije. A ovakve varnice mogu da dovedu do plamena. Sa druge strane veoma me raduju komentari Bujančana na društvenim mrežama, u kojima oni apsolutno osuđuju i ograđuju se od onoga što Vacić govori - ističe Lazić.

Lazić dodaje da se nada da će zbog ovoga reagovati nadležno tužilaštvo i policija.

Stranka Miše Vacića ranije je osnovala odbore u Lebanu, Bojniku i Medveđi, a Vranje je inače prvi grad u Srbiji gde oni i učestvuju u vlasti.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Bujanovac Kosovcic

    09:17 // 25. 10. 2019.

    Evo svi smo se uplasili od ovog misa.

  • Боба

    23:55 // 24. 10. 2019.

    Одакле новац Десници за локал у самом центру Врања ?? СНС екипица.

  • sz

    22:44 // 24. 10. 2019.

    Ja ne mogu da verujem da u Srbiji godine 2019. jedna ovakva neobrazovana, ekstremno desna, da ne kažem fašistička, sirovina od čoveka može da figurira na političkoj sceni.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: