Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:53, 20. 12. 2023.

| Politika

Misterija SNS anketara u Nišu: "Čair" iznajmljivao prostor beogradskom kol centru i na dan izbora

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
anketari 8
Pre izbora im bilo nejasno pitanje, posle izbora jasno; ilustracija; foto: JV / Tamara Radovanović

Prostorije u hali “Čair”, za koje je niška opozicija na dan izbora ukazivala da su mesta za kupovinu glasova za SNS, bile su izdate kontakt centru Max strategic upravo 16. i 17. decembra, potvrđuju iz Sportskog centra. I ranije, kada su Južne vesti tu zatekle nepoznate ljude koji pozivaju Nišlije i pitaju ih da ocene rad SNS-a i Vučića, ista firma imala je ugovor sa “Čairom”, koji i dalje važi, do 30. decembra.

anketari 2 foto: JV / Tamara RadovanovićJužne vesti nezvanično su još krajem oktobra saznale da sa broja telefona koji pripada Max strategic-u ljude pozivaju da ih pitaju da ocene rad SNS-a i Vučića i poslale mejl toj firmi, sa pitanjem odakle im lični podaci ljudi, odnosno njihovi brojevi telefona, ali odgovora nema do danas.

Građani su najpre primetili da dosta ljudi na terasi hale “Čair” razgovara telefonom uz kafu i cigaretu i posumnjali da je reč o anketarima koji ih pozivaju i pitaju da ocene rad naprednjaka.

17. novembra novinarka Južnih vesti zatekla je punu terasu jednog dela Sportskog centra. Bili su tu i mlađi i stariji ljudi, okretali glave od kamere, dobacivali, a jedan od odgovora na pitanje “Zašto ste sada baš ovde, u ovoj grupi, ako niste radnica SC “Čair” bio je: “Jer mi se sviđa da stojim ovde i pijem kafu i pušim cigaru”. Ubrzo su svi ušli unutra, izgledalo je kao da beže, a novinarki ulazak nije bio dozvoljen, bez obrazloženja.

anketari 4 foto: JV / Tamara RadovanovićDirektorka SC “Čair” Branka Aranđelović odugovlačila je sa odgovorom na pitanje kome je, na koji period i za koji novac izdat prostor, a na zahtev za informacije od javnog značaja odgovorili su da im nije jasno o kom prostoru je reč.

Bilo je to pre izbora.

Tri dana nakon njih, stiže odgovor na novi zahtev i sada im je jasno o kom prostoru je reč.

U prvom ugovoru između SC “Čair” i Max strategic-a stoji da on važi od 30. oktobra do 30. decembra ove godine i da su iznajmili VIP salu, koju plaćaju 120.000 dinara mesečno.

Drugi ugovor potpisali su 14. decembra, za korišćenje male sale na po 12 sati 16. i 17. decembra, na dan izbora i dan pre toga.

Cena korišćenja male sale hale “Čair” iznosi 3.000 dinara po satu sa uračunatim PDV-om, odnosno ukupno 72.000 dinara za 24 sata korišćenja - piše u ugovoru.

anketari 6 foto: JV / Tamara RadovanovićInače, prema podacima Agencije za privredne registre, firma je osnovana 2019. godine, a direktor je Marko Petrović.

Max Strategic kontakt centar je moderan i savremeni call centar sa sedištem u Beogradu, na adresi Pariska 13. Pružamo kompletne usluge inbound i outbound marketinga, pri čemu imamo uvek preko 50 operatera na raspolaganju što nas svrstava u kontakt centre sa najvišim kapacitetima. Naše usluge su specijalno dizajnirane po vašoj želji i najvišim svetskim standardima - piše na sajtu.

Na sajtu maxstrategic.rs, na naslovnoj strani, piše: “Mi zovemo da Vi ne biste morali”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan

    21:56 // 20. 12. 2023.

    Ovi izbori znaci generalna proba i opipqvanje pulsa narodu,a onda krece glavna kradja,ili nesto drugo???Ako se kralo na 30 mesta(poznato),koliko li je tek stvarna cifra...

  • Mića

    21:46 // 20. 12. 2023.

    Neka kaže direktorka kad će priključnice za fenove na čairskom bazenu da poprave. Sramota. Već 6 meseci a možda i duže deca posle treninga čekaju na sušenje jer polovina priključnica ne radi.

    • profesor

      23:05 // 20. 12. 2023.

      Ti dečko na kavurmu i čvarci misliš, a država ti se raspada. Bravo, odgovorno.

  • Tajanstveni Alan

    19:37 // 20. 12. 2023.

    @ Posmatrac-Dokle vise budala i prodanih dusa , za par crvenih?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: