Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:53, 5. 8. 2015.

| Politika

Miting DS-a 12. septembra u Nišu

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
Demokratska stranka
Protesti kreću sa juga; Foto: FB stranica Demokratske stranke

Nakon što su pre 14 godina iz Niša krenuli masovni građanski protesti, prvi posle kojih je režim Slobodana Miloševića priznao izborni poraz, vrh Demokratske stranke planira da simbolično veliki protest organizuje u tom gradu, saznaju Južne vesti.

Kao datum je određena subota, 12. septembar, mada još nisu poznati tačno vreme, ali ni lokacija.

Predsednik Gradskog odbora DS-a u Nišu Miodrag Stanković kaže da će svi detalji biti poznati u naredne 2 nedelje, nakon čega će i javnost biti obaveštena.

Mi smo imali već mitinge u Zaječaru, Beogradu, Kragujevcu i Zrenjaninu, ali ja očekujem da ovaj u Nišu bude najmasovniji - kaže Stanković.

On dodaje da će skup najverovatnije biti održan pod sloganom "Osvetlimo Niš".

Demokratska stranka je poslednja dva velika okupljanja svojih članova i simpatizera u Nišu organizovala na različitim lokacijama.

Krajem aprila 2012, pred tadašnje lokalne izbore, okupili su se na trgu u centru grada, a pred prošlogodišnje parlamentarne izbore na malom trgu ispred Kalče.


Datum otkrili Vranjanci

Informacija o mitingu DS-a u Nišu prvi put se pojavila u internom biltenu gradskog odbora te stranke u Vranju, koji je medijima juče dostavljen.

Već na drugoj strani predsednik vranjskih demokrata Slobodan Stamenković poziva na jedinstvo i najavljuje skup u Nišu.

Težak je period za nama, ali smo zato sada na respektabilnom nivou i među sugrađanima i u centrali stranke. Bićemo jedan od važnih učesnika mitinga Demokratske stranke u Nišu 12. septembra i pripreme su već u toku.

Zasada nema informacija da li je reč o neformalnom početku kampanje pred lokalne izbore koji bi mogli da budu održani 20. decembra.

Podsetimo, i informacija o 20. decembru kao datumu vanrednih i prevremenih lokalnih izbora je krenula iz Vranja pre desetak dana.

Naime, na izbornoj skupštini Gradskog odbora SNS su najviši funkcioneri stranke, među kojima i potpredsednik i ministar odbrane Bratislav Gašić, pozvali članstvo da se pripreme za taj datum.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Boynick

    18:17 // 6. 8. 2015.

    Већински систем је опаснији.Кад те странка изневери казниш је на наредним изборима, а кад те појединац изневери не можеш му ништа. Мандати да припадају странкама, а не да појединци тргују и шпекулишу мандатима.

    • lepa

      17:42 // 7. 8. 2015.

      Što da pripadaju strankama? Pa da onaj glavni za stranku bolje trguje i sklapa koalicije s najvećim neprijateljima (pre izbora). I većinski sistem ima svoje nedostatke, ali ga primanjuju najrazvijenije zemlje sveta. Što ne uvede amerika proporcionalni, koji je kod nas, pa da dođe neki Dačić s posle izbornim ponudama i ucenama???

  • lepa

    14:54 // 6. 8. 2015.

    Jel će biti sendviča? Nemam nameru da glasam dok se ne promeni izborni sistem u većinski. Da se glasa za ličnost a ne za montirane partijske liste, gde se ne vidi kome se daje glas, pa posle postavljaju njihove pajtaše anonimuse koje niko nikad ne bi glasao.

    • CVETKO prvi

      13:53 // 7. 8. 2015.

      @lepa:Ako čekamo da se izmeni izborni
      sistem , teško da će neko izaći da glasa ! Izadjimo i izaberimo nekoga, po kome ćemo moći da pljujemo!Boljih ima,ali oni su pametni i ne žele da učestvuju u prljavim rabotama...sa gorima od sebe.A najgorima je učestvovanje u izborima jedini izlaz,da sebi obezbede egzistenciju.Prvoborci tj. jurišnici.
      To je moje mišljenje,što ne mora da znači da sam u pravu!

  • CVETKO prvi

    14:46 // 6. 8. 2015.

    Ima dosta "negativno brojanja" , na svim komentarima , koji negativno tretiraju tj. komentarišu akcije DS !
    Ne bih te ljude da nazovem BOTOVIMA , jer mislim da je KONAČNO došlo do budjenja GRADA Niša i gradjanske svesti!Što,opet,ne znači da svi negativni komentari i ljudi,koji su ih napisali nisu u pravu.
    Svi,koji su nekada vodili DS,"uspeli" su da prodadu svoje /bivše/ glasače i simpatizere...

    • zoka

      16:54 // 6. 8. 2015.

      Botove je izmislio DS a doveo do savršenstva SNS. Znam jer sam bila član i jedne i druge partije, u potrazi za poslom, rintala po kampanjama, šta sam dobila ništa. Zapošvali ljude koje niko nikad nije video, svoje prijatelje koji ne cepaju patike u kampanji, nego dođu kad treba da se slikaju. Zato je propao DS, a tako će da prođe i SNS.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: