Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:51, 3. 12. 2019.

| Politika

Miting podrške Vučiću i u Leskovcu, naprednjaci kažu da su se okupili spontano

Autor:Bojana Stamenković, Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
miting leskovac
Naprednjaci poslali poruku podrške predsedniku Vučiću, foto: Bojana Stamenković

Osudu kontroverzne naslovnice nedeljnika NIN i Koraksove karikature u Danasu na kojima su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i snajper, nakon Nišlija, rešili su da daju i u Leskovcu. Članovi i simpatizeri leskovačkog SNS okupili su se, kako kažu, spontano, a ne znaju ko je organizovao i prijavio skup. Šetnji su se pridružili funkcioneri, zaposleni u javnim preduzećima, ali i prvi čovek Leskovca Goran Cvetanović.

Sneg i niska temperatura nisu bili problem za brojne Leskovčane i funkcionere SNS da se okupe ispred Narodnog muzeja, i nakon toga, uz transparente “Naše mete su mir i stabilnost”, “Nasilje nije hrabrost”, “Leskovac je uz Vučica” i odštampane letke sa natpisom "Nasilje nije budućnost" u srcu sa iscrtanom metom, prošetaju centrom grada. 78360852_1181394952070525_9215340576860274688_n Podrška Vučiću i iz Leskovca na, kažu, spontanom okupljanju; foto: B. S.

Građani kažu da su se okupili kako bi rekli “ne nasilju” i poslali poruku podrške predsedniku Vučiću.

Ovo je jedna mirna protestna šetnja kojom građani Leskovca žele da pruže podršku predsedniku Aleksandru Vučiću, a protiv nasilja koje je direktno upereno protiv njega zbog naslovnica NIN-a i Danasa koje smo imali prilike da vidimo prethodnih dana - kaže jedna Leskovčanka.

Skupu pristalica Srpske napredne stranke se pridružio i jedan penzioner koji kaže da poštuje slobodu medija, ali da su naslovnice NIN-a i Danasa degutantne.

Cilj mog dolaska na ovaj skup je čisto građanske prirode jer ovo što se trenutno dešava u našoj državi je stvarno degutantno. Ja stvarno cenim i novinare i novinarske slobode, ali ovo što se trenutno dešava, što se crtaju mete bilo kome, bilo gde i bilo kada, a naročito predsedniku Aleksandru Vučiću je stvarno degutantno i krajnje neprimereno - kaže jedan penzioner.

Ko je organizovao i prijavio skup i protestnu šetnju, kažu da ne znaju, a za događaj su "čuli preko Fejsbuka". 78524892_556422368268860_4675716713726083072_n Podrška Vučiću i iz Leskovca na, kažu, spontanom okupljanju; foto: B. S.

Ja ne znam da li je prijavljen, ja sam to videla na društvenim mrežama i zbog toga sam izašla, da podržim svaku borbu protiv nasilja - kaže Violeta.

Protestnoj šetnji prisustvovao je veliki broj funkcionera i zaposlenih u javnim preduzećima, ali niko nije želeo da komentariše ko je organizovao naprednjake. U koloni je bio i prvi čovek Leskovca Goran Cvetanović koji nije želeo da daje izjave novinarima.

Osim naprednjaka, skup su podržali i pojedini funkcioneri Socijalističke partije Srbije.


Dveri: U SNS-u vlada opšta konfuzija

Da je besmisleno svako okupljanje protiv navodnog nasilja smatraju u leskovačkom Pokretu Dveri. Oni navode da su naprednjaci u svojim redovima napravili konfuziju i da više ne znaju šta rade.

Afere koje su pokrenute u javnosti, ali i ono što radi opozicija, potresaju njihovu strukturu. Sve ovo nema veze sa nasiljem, nego sa prikrivanjem afera - kažu u ovom odboru.

Predviđaju i da će se međusobno sukobiti i raspasti usled predstojećih izbora, jer neće moći da sakriju i zataškaju sve nezakonitosti koje su radili u prethodnom periodu.

Podsetimo, podršku predseniku poslale su i Nišlije, a opozicija smatra da je skup provokacija i pokušaj prikrivanja afera.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Srcko123

    12:07 // 5. 12. 2019.

    Stop nasilnickoj politici i velika podrska predsedniku Aleksandru Vucicu.

  • dr Jakov Zlatar

    13:11 // 4. 12. 2019.

    Na roštiljijadu dođe više, od ove šake jada.

  • sasa markovic

    10:48 // 4. 12. 2019.

    Po meni licno je ovaj skup nelegalan!Niste primetili da niko od njih nije obelezen zutom plastikom sa brojem na usima!?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: