Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:05, 11. 11. 2019.

| Politika

Mladenović: Ova vlast će se menjati na ulici

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti

Nužno je da se aktuelna vlast, kako kaže reditelj Kokan Mladenović, menja na ulici, jer je neizdrživo. Vlast ne omogućuje da funkcioniše nijedan segment demokratije, jer je parlament sveden na besramna prepucavanja, ne postoji sloboda medija, ma kakva sloboda u javnoj sferi i ne postoji moralna i krivična odgovornost - objašnjava Mladenović.

Zbog svega navedenog, Mladenović smatra da će ljudi početi sami da se organizuju i da štite moral i demokratiju na način na koji treba da je štite.

To su vrlo opasne situacije i ja mislim da mi klizimo prema građanskom ratu ili sam gotovo siguran da će se sve ovo završavati na ulicama. Kako god da se završi to je opet ogroman poraz jednog naroda koji o demokratiji ne zna ništa, šta to znači, šta predstavlja, koje mehanizma ima i kako može da se koristi - kaže Mladenović.

Poznati srpski reditelj kaže da ne zna da li postoji kritična masa koja bi mogla da se izbori za promene na ulicama, ali naglašava da je situacija neizdrživa i da su građani gladni, neosvešćeni i izmanipulisani.

Ako imate takav neverovatan uticaj na medije, ako se iz jednog centra uređuju gotovo sve vesti u Srbiji, ako se tako diktirano govori, teško ćete doći do nezavisnog mišljenja - kaže Mladenović.

U emisiji “15 minuta” pogledajte i zašto ovaj reditelj koji je rođen u Nišu misli da nam je rat na pragu, kako se odlučio da uplovi u svet režije, šta ga veže za Niš i čime se bavi višestruko nagrađivana predstava Jami distrikt.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Erotska industrija

    09:02 // 12. 11. 2019.

    I kod nas ce doci dan kad ce u Beograd kao u Budimpesti doci oslobodioci na biciklama i smeniti vlast i gradonacelnika.

  • Aleksandar

    17:13 // 11. 11. 2019.

    Vecina sednica u Parlamentu sirom Sveta su iste, slicne i gore nego kod nas! Sto se tice menjanja vlasti na ulici, u ovom slucaju gde manjina koja je na izborima bila ispod cenzusa, da menja legalno izabranu vecinu, cak ni na Spilbergovom filmu nece biti moguce. Vi gospodine Mladenovicu, fokusirajte se na ono sto Vam je posao,a politiku ostavite onima kojima je to posao. Na izborima birajte.

    • Ouzo

      19:44 // 11. 11. 2019.

      Jel to posao ovim ,tvojim, komentatorima na Pinku,Prvoj,O2,Studiu b,Happy-ju...?
      Tesko ovakvog intelektualca da ukrotis,zamajavaj nepismene!


      .

  • Dr

    17:03 // 11. 11. 2019.

    Za koga da se izađe.
    Jug je pod viševekovnom okupacijom prvo komu-isti, social-isti, anti-demokrt-isti, radikal-iati...
    Sve isti, isti,....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: