Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:00, 15. 4. 2019.

| Politika

Mladi naprednjaci napravili incident na protestu opozicije u Nišu [video]

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
koškanje-u-centru-foto-s.dj
Intervenisala policija; foto: S. Đ.

Potvrđeno je da je grupa zbog koje je prvi put reagovala policija od kada se održavaju protesti u Nišu sačinjena od mlađih aktivista vladajuće stranke. Dok su niški odbornici Srpske napredne stranke u petak zaključali gradsku Skupštinu i ostali da je brane od opozicionara, opozicionari na protestu pored parlamenta nisu ni prošli, a jedini incident tog dana izazvali su upravo članovi SNS-a.

Ni na jednom od 13 protesta “1 od 5 miliona” u Nišu nije bilo incidenata, do ovog petka. Govor lidera Dveri Boška Obradovića pokušala je da prekine grupa od desetak mlađih ljudi uz uzvike “fašisto, fašisto” i “lopove, lopove”. Reakcija redara i policije bila je brza, pa je sprečen sukob neistomišljenika i veći incident.

fotka-1 Mladenović iz Medijane; foto: printscreenSnimci sa protesta, fotografije sa stranačkih aktivnosti SNS i izvori iz vladajuće stranke potvrđuju da je reč o mladim naprednjacima. Do sada su identifikovani Dušan Pujović, Miloš Potić, Vuk Mladenović, Milutin Jevtić, Miloš Stanković, a za još jednog postoje indicije, ali nije potvrđeno da jeste član SNS-a.

Potić je koordinator Kancelarije za mlade Panteleja, piše i na sajtu ove Opštine, a pojedini izvori kažu da i Mladenović radi u Kancelariji za mlade, ali Opštine Medijana. Cela ekipa osim što je zajedno uslikana u petak, ima i više drugih zajedničkih fotografija sa stranačkih aktivnosti. U stranci ih prepoznaju kao "mlađu i vrednu ekipu", koja je i ranije učestvovala u brojnim aktivnostima, ali ne ovakvim.

Pored brojnih pokušaja, novinari Južnih vesti nisu stupili u kontakt sa učesnicima događaja.

na-jednom-od-sastanaka-SNS-foto-fb-SNS "Incidentna" trojka na jednom od sastanaka omladine SNS; foto: Fb strana SNSIzvor iz Srpske napredne stranke, kao i više bivših članova, kažu da odluku o slanju SNS omladinaca na protest opozicije nije mogao da donese niko iz gradskog rukovodstva stranke, već neko iz vrha.

Poslali decu, katastrofa! To su dobra deca i ne znam zašto im to rade. Ne mogu da verujem da su njih poslali, mislim, bili su dobra deca - kaže izvor iz SNS.

"Decu SNS-a" poverenik Zvezdan Milovanović zasad ne priznaje. Nije, međutim, ni negirao da su navedeni mladići članovi stranke, ali insistira na tome da ih niko iz stranke nije poslao da izazivaju incidente.

Stranka ne stoji iza ove akcije i sve što je neko radio, radio je samoinicijativno. Niko ništa nije organizovao - navodi Milovanović.

sns stankovic I Miloš Stanković među protestantima; foto: printscreen

Članica Glavnog odbora SNS Dragana Sotirovski kaže da ne poznaje mlađu ekipu stranke u Nišu, da sumnja da su članovi SNS, ali takođe izričito tvrdi da stranka nije imala bilo kakav razlog da šalje decu da prave incidente.

Nismo nikakav kontramiting organizovali tog dana, niti bilo šta po tom pitanju. Što bi stranka organizovala tako nešto. Nikad dosad nije bilo, što bi bilo sad? Drugo, i da je neko član, kako tvrdite, mada čisto sumnjam, nikad niste zasigurno šta će neko da napravi na ulici - kaže Sotirovski.

fotka-4 Jevtić u društvu Pujovića; foto: printscreenDodala je i da će oni verovatno snositi posledice za takvo ponašanje, ako jesu članovi stranke.

Da jesu, potvrđuju osim objava niškog SNS-a i više izvora Južnih vesti.

Verujte mi da niko u SNS-u nije srećan zbog ovog što se dešava. Nisu bili srećni ni odbornici zaključani u Skupštini, ni ova deca koju su slali na protest da izazovu incident - kaže niški naprednjak.

Podsetimo, politički petak u Nišu bio je vrlo buran. Tog popodneva odbornici SNS i koalicioni partneri zaključali su se u gradski parlament, a u večernjim satima na protestu opozicije došlo je u 2 navrata do incidenata i gužve.

Video sa protesta na kojem su omladinci SNS napravili incident

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nemanja

    00:59 // 21. 4. 2019.

    Jeste Vučić i njegovi potezi nisu "Budućnost Srbije" a ovo je budućnost, kukala im majka onima koji žele takvu budućnost...

  • Lesko

    10:47 // 16. 4. 2019.

    Ako su mladja i vredna neka idu da kopaju njive. Ali neeee...nabili se u stranku dok dedovina propada

  • Nislija2

    10:21 // 16. 4. 2019.

    Jeste sada vam ova deca kriva, deca su nezavisno na godine, mladi ljudi... Mnogo veliki incident napravili sto su rekli istinu? Obradovic je sa Djilasom ista govna, lopovi, imaju stavove fasista... Prave incidente, lome, ruse.. Hoce vlast na silu, malo im bilo lopovluka... Sramite se Nislije koga osudjujete. Nek odgovara savez za RTS!!!

    • Zaratustra

      23:21 // 16. 4. 2019.

      Ne, sendvičaru, krivi ste SVI vi što podržavate Vučića, nevezano za godine. (I da, dužan si mi 500 dinara što ti ispravljam greške kad te već učiteljica nije naučila maternjem jeziku.)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: