Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:56, 20. 2. 2013.

| Politika

Mleko povučeno iz prodaje

Autor:G.B.Izvor:Južne vesti
nisko-mleko.jpg

Među 50 vrsta mleka koja su zbog sumnje na povećan nivo aflatoksina povučene iz prodaje, najviše je proizvoda Niške mlekare, objavila je Veterinarska inspekcija.

U Niškoj mlekari kažu da su podaci objavljeni juče, i odmah su iz svih maloprodajnih objekata povukli zalihe proizvoda i povećana je kontrola svih dobavljača.

Direktor Predškolske ustanove "Pčelica" Zoran Jonić medijima je rekao da se u njihovim vrtićima, koji se snabdevaju kod Niške mlekare, ovaj proizvod deci ne daje još od ponedeljka.

Zbog mnogo kontradiktornih informacija o štetnosti aflatoksina i dozvoljenoj koncentraciji koja se razlikuje među zemljama, među potrošačima je nastala zabuna.

Direktor Niške mlekare Zvonko Gavrilović uverava da za to, a naročito za paniku, nema razloga, jer je i nivo aflatoksina koji je otkriven u njihovim proizvodima ispod granice dozvoljene u mnogim zemljama Evrope.

- Niška mlekara, inače, nivo ove toksične supstance ispituje dva puta godišnje, i do sada nije utvrđeno njeno prisustvo - kaže Gavrilović.

Pored niških vrtića, mleko iz Niša koristile su i ustanove u Novom Sadu, gde se ono, takođe, više ne daje deci.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Insajder

    15:40 // 27. 2. 2013.

    Znam pouzdano da su danas stigle analize mleka i proizvoda od mleka u mlekari Lazar koje je inspekcija uzorkovala i da su svi proizvodi ispravni i da im od sutra roba krece i u Makedoniju.
    Oni su cini mi se svoju tehnologiju usavrsili a imaju i svoju farmu pa mogu da se ponose tim da su ispravni i da proizvode zdravo i bezbedno mleko.
    Ovo sve znam jer mi supruga radi u toj mlekari u laboratoriji.

  • YYYYYY

    17:51 // 24. 2. 2013.

    Kao sto ste videli, cista farsa, probala opozicija da srusi vladu ali im nesto ne ide, a uz sve to nije ih sramota da narod uznemiravaju u korist svog licnog interesa tj. u interesu pokusaja povratka u svoje bivse udobne fotelje. Samo su nas podsetili za koga nismo hteli da glasamo na proslim izborima i hvala im na tome.

  • marko markovic

    14:52 // 23. 2. 2013.

    Aha, kao povučena su mleka Niške mlekare iz prodaje, a i dalje se daju studentima u menzama... Upravo sam danas u menzi dobio mleko ARO za koje sam pročitao na sajtovima Blica i Rts-a da je povučeno iz prodaje jer ima visoke vrednosti tih toksina...
    http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/368679/Pogledajte-Spisak-serija-mleka-koja-se-povlace-sa-rafova

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: