Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:51, 23. 11. 2019.

| Politika

Monarhisti osnovali lokalni odbor u Pirotu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Osnivačka Skupština; foto: Lj. F.
Osnivačka Skupština; foto: Lj. F.

Političko nebo u Pirotu bogatije je za još jednu stranku formiranjem lokalnog odbora Pokreta obnove Kraljevine Srbije. Na Osnivačkoj skupštini za predsednika Gradskog odbora izabran je Miloš Todosijević, nekadašnji direktor Predškolske ustanove “Čika Jova Zmaj”.

Pred članstvom i simpatizerima stranke, uz blagoslov sveštenika Živka Milovića, u čitaonici Narodne biblioteke Pirot održana je Osnivačka skupština lokalnog odbora, a glavna tačka je bila izbor predsednika Gradskog odbora, a Todosijević je izabran jednoglasno.

Svi mi danas ulazimo u istoriju. Želimo zemlju koja ima nezavisne institucije , koja ima ponos, odakle neće ljudi odlaziti. Okupila se grupa poštenih, časnih, iskrenih ljudi, koji veruju u jednu ideju - rekao je Todosijević.

On je poručio članovima i simpatizerima da se istog trenutka kreće u silovitu kampanju do izbora koji će se održati naredne godine. U Pirotu zasad ima preko 100 članova U Pirotu zasad ima preko 100 članova; foto: Lj. F.

Kampanja će biti hrišćanska i miroljubiva. Na iskren način ćemo objasniti ljudima koja je razlika između republike i monarhije i zbog čega se borimo za monarhiju, a šta gubimo ako se ukine republika - poručio je novi predsednik.

Istorija Republike je istorija Komunističke partije, dodao je Todosijević, a istorija monarhije, smatra on, traje 8 vekova.

Šta gubimo ako se ukine jedna zločinačka tvorevina koja je nasilnim putem nastala pre 75 godina? Naša je obaveza da osvetlamo obraz pred našim svetlim precima koji su se borili pod krunom, u vremenima kad se znalo šta je srpski vojnik, domaćin i srpski seljak - rekao je Todosijević.

Kaže da nisu protiv nijedne stranke i da nemaju neprijatelje među partijama, a da su opozicija republikanskom sistemu. Dodaje da će članstvo u Pirotu svakog dana rasti i da spremno čekaju naredne izbore.

Predsednik Izvršnog odbora POKS-a Nenad Tomašević rekao je da se stranka zalaže za obnovu Kraljevine Srbije koja je, po njemu, prirodno stanje srpskog naroda. Podržava ih u preminuli patrijarh Pavle Podržava ih u preminuli patrijarh Pavle; foto: Lj. F.

Cilj je da se uđe u parlament, da se čuje naš glas, da se priča o Kraljevini. U komunističko doba se pričalo da je to retrogadna ideja, a zaboravljaju na Švedsku, Dansku, Španiju, Holandiju, Japan koje su neke od najrazvijenih zemalja - rekao je Tomašević.

Na prestojeće izbore POKS će izaći samostalno na republičkom nivou, a centrala stanke ostavlja lokalnim odborima da odluče kako će oni nastupati jer, kako kaže, oni najbolje imaju uvid na stanje u nihovim sredinama.

Čeka nas veliki posao, ovo je prilika da Gradski odbor uđe u dinamičnu borbu. Mora da se radi, da se drže tribine, da se postavljaju štandovi, da se razgovara sa ljudima svakodnevno - poručio je Tomašević.

Podsetimo, POKS su na nacionalnom nivou osnovali bivši članovi SPO. Imaju jednog poslanika u srpskom parlamentu, a to je predsednik stranke Žika Gojković. Mandat je dobio na listi “Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje”.

Od ove godine imaju lokalni odbor i u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • samo revolucija

    15:35 // 24. 11. 2019.

    Dosta vise sa ovim desnicarskim strankama na sve strane, hocu jednu levicarsku i to ekstremno, da promeni potpuno ovaj sistem koji danas caruje

    • Istoricar

      12:31 // 25. 11. 2019.

      Sve desnicarske su nastale od KPJ-spo,srs i novi klonovi od sns-a poput srpske desnice.

  • Bata Petrović

    17:13 // 23. 11. 2019.

    Dragi monarhisti, verujem da će vam prvi zadatak biti, kao pravim srpskim monarhistima, da naučite svoga kralja da govori srpskim jezikom.

    • Ouzo

      20:08 // 23. 11. 2019.

      Dragi Bato,nespojivo je boriti se za monarhiju i biti na listi Aleksandra Vucica ! Ceka se neka mrvica sa stola Prvorodjenog !

    • Шишач снсбот-ОВАЦА

      20:26 // 23. 11. 2019.

      "Ја сам за вама!"
      Нема ништа од тога! Ево, већ је скоро тридесет година у Србији, а једва да понешто бекне!

  • Ivan Bugarin

    17:03 // 23. 11. 2019.

    I ja sam za Carevinu,Bugarsku.

    • BugaraSS

      19:37 // 23. 11. 2019.

      Cetnik Lazarevic im u Babusnicu preso kod evro-cetnika Vucica.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: