Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:20, 10. 6. 2020.

| Politika

Monarhisti poručili iz Pirota: Bez koalicije sa Vučićem

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
monarhisti pirot
Već se izjasnili da će biti opozicija; foto: POKS

Iako je u dosadašnjem sazivu parlamenta Srbije predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije Žika Gojković mandat osvojio na naprednjačkoj listi, kako sada kažu u monarhističkoj koaliciji čije je deo i POKS, u budućoj sazivu neće sarađivati sa strankama republikanskog opredeljenja, pa neće ući ni u koaliciju sa Srpskom naprednom strankom.

Stranka nastala iz Srpskog pokreta obnove na izbore u Pirotu nastupa u koaliciji sa Monarhističkim frontom pod listom “Za kraljevinu Srbiju – Pirot je za kralja" koju predvodi nekadašnji direktor Predškolske ustanove Miloš Teodosijević, a u trci za rebubličke poslanike njima se priključio i Srpski pokret monarhista.

Prilikom posete Pirotu, gde su sa meštanima i lokalnim predstavnicima stranke razgovarali o pozicioniranju koalicije u budućem parlamentu, portparol monarhističke koalicije Miloš Parandilović rekao je da će u budućem sazivu Skupštine, pod uslovom da osvoje mandate, biti opozicija.

Koalicija "Za Kraljevinu Srbiju" u budućoj skupštini neće ući u koaliciju sa Srpskom naprednom strankom, niti sa bilo kojom drugom republikanskom strankom. Bićemo oštra opozicija u parlamentu svakoj vlasti koja nastavi razaranje Srbije vođena svojim ličnim, a ne državnim interesima. Naša saradnja moguća je samo sa strankama koje se zalažu za obnovu Kraljevine Srbije, sve dok ne dođemo u situaciju da krunišemo Srbiju - rekao je Parandilović.

Međutim, monarhisti ne objašnjavaju kakav će stav biti nakon lokalnih izbora, da li će se na lokalu ulaziti u koaliciju sa naprednjacima i drugim strankama koja se ne zalažu za monarhiju.

Većina Vučićeve opozicije okupljena, pre svega u Savezu za Srbiju, bojkutuje predstojeće izbore i na republičkom i lokalnom nivou, a sudeći po izjavama monarhista, obezbeđena je prva opozicija u parlamentu, iako je predsednik POKS-a Žika Gojković u proteklom mandatu bio narodni poslanik, a mandat je dobio na listi “Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje”.

Podsetimo, POKS su na nacionalnom nivou osnovali bivši članovi SPO-a, u Pirotu je odbor osnovan prošle godine, a na lokalnim izborima nastupiće pod rednim brojem 4.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Biljana jovanovic

    22:06 // 10. 8. 2020.

    Bill bi dobro da bude kralj.

  • Sablja 2

    17:24 // 11. 6. 2020.

    Okrecu se u grobu svi Karadjordjevici ,kada vide ko se poziva na njihovo ime,svetlu tradiciju i lozu ! Sve u ovoj lazljivoj drzavi moze ,samo da se gurnem u vlast,napunim dzepove, da vrsljam a da me niko ne dira !
    A ,ovo malo ljudi,sto verovase u monarhiju, dici ce ruke od svega !
    Bojkot !

  • profesor

    05:21 // 11. 6. 2020.

    Aj u 100 marke da ćete imati manje glasova nego što ste "sakupili" potpisa...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: