Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:19, 14. 4. 2021.

| Politika

Mustafa: Vulinova poseta i smena direktora u Preševu izazvale zabrinutost među Albancima na jugu

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Ragmi Mustafa
Mustafa smatra da Vlada nije pokazala spremnost za dijalog i poštovanje manjinskih prava i da nastavlja sa institucionalnom diskriminacijom; foto: Screenshot

Jučerašnju posetu ministra policije Aleksandra Vulina Bujanovcu i smenu direktora Doma zdravlja u Preševu, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Ragmi Mustafa okarakterisao je kao događaje koji su izazvali zabrinutost među građanima Preševske doline. Mustafa je na svojoj Fejsbuk stranici napisao i da Vlada nije pokazala spremnost za dijalog i poštovanje manjinskih prava i da nastavlja sa institucionalnom diskriminacijom.

Kako je saopšteno iz MUP-a, Vulin je prilikom svoje posete u Bujanovcu poručio da je Srbija zemlja u kojoj se zakon bezuslovno poštuje i sprovodi i da je jednak za svakog građanina, a da je policija tu da štiti sve i da je ne zanima ko je koje nacionalnosti, što je Mustafa okarakterisao kao provokaciju Albanaca.

U instituciji u kojoj Albanci nisu zastupljeni, ministar Vulin svojim prisustvom ignoriše lokalnu institucije i promoviše međuetničku polarizaciju u Bujanovcu. Polarizacije koje nisu postojale ni u vreme krvavih ratova - napisao je Mustafa.

Smenom direktora Doma zdravlja u Preševu Dritona Salihua, smatra Mustafa, ministar zdravlja Zlatibor Lončar je dokazao da politika služenja funkcioniše samo dok ide u prilog Beogradu.

Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca je dodao i da Vlada nije pokazala spremnost za dijalog, poštovanje i napredovanje ljudskih i manjinskih prava, što je bila njena ustavna i zakonska obaveza.

Umesto toga, državna institucionalna diskriminacijska priroda i dalje je odrednica diskriminacijske politike - napisao je Mustafa.

Podsetimo, ministar Vulin je juče posetio Vranje i Bujanovac i sa rukovodicima policijskih uprava razgovarao o postignutim rezultatima i prioritetima u narednom periodu.

U Bujanovcu je, kako je saopšteno, rekao da državno rukovodstvo preduzima sve kako bi građani živeli bolje i bezbednije i da je važno da se taj kraj razvija, a da bi se to ostvarilo mora se očuvati i ojačati stabilnost i bezbednost.

Direktor Doma zdravlja u Preševu Driton Salihu razrešen je funkcije godinu dana pre isteka mandata, kako je rekao za Južne vesti, bez obrazloženja ministra zbog čega je smenjen, a da ni pre toga nije dobio nagoveštaj ili primedbu na njegov rad, te misli da je odluka o razrešenju politička.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Alex

    09:33 // 15. 4. 2021.

    Potpuno razumem komšije Albance sa juga Srbije, kad je neko kao Vulin, na položaju da bilo šta odlučuje. U svakoj normalnoj državi, taj ne bi bio ni predsednik odelenjske zajednice.

  • Čudesni dribling

    22:33 // 14. 4. 2021.

    Šta reći na sve ovo (ili, jednostavno, zaplakati)? Ja, kao čistokrvni Srbin, građanski orijentisan, nemam nikakvo poverenje u sekte kakva je SNS i stvorenja sa inicijalima AV (ne radi se o više Vulina), a kako li će tek imati pripadnici manjinskih zajednica?

  • Ostaci nelustriranog režima ...

    21:01 // 14. 4. 2021.

    Puna podrška Građanima Srbije albanske narodnosti! Kako neke nekad, niko nije smeo da bije, tako vas niko ne može, da otera sa vaših vekovnih ognjišta.

    • Siky67

      22:54 // 14. 4. 2021.

      Koja bre i čija vekova ognjišta?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: