Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:50, 4. 3. 2014.

| Politika

NDS: Neophodna reorganizacija policije

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
NDS-jovanovic-i-jankovic.jpg
Jovanović (za govornicom) i Janković (desno) o bezbednijem Nišu

U niškom odboru Nove demokratske stranke kažu da je za bezbedniji život Nišlija neophodno rešiti puno problema u policiji, ali i smanjiti visoku stopu nezaposlenosti.

Nekadašnja većnica, a sada kandidat za narodnog poslanika NDS-a Biljana Jovanović kaže da je dobro da je Niš dobio načelnika policije, ali da ne valja što je na to čekao 3 godine.

Borba protiv kriminala, kaže ona, podrazumeva suštinske promene u organizaciji i sudstva i tužilaštva i policije. Napominje da je u sudstvu bilo promena i da je dobro što će tužioci voditi istražne postupke, ono gde po mišljenju Jovanovićke, škripi je policija.

-  Pre svega treba promeniti kriterijume za upis u policijske škole i fakultete. Zatim sprovesti potpuno novu sistematizaciju u policiji, vratiti reonske policajce, vratiti policajce u škole, povećati broj kvalitetnih i sposobnih kadrova u policiji. Najvažnije je da Grad Niš postavlja svog načelnika policije i da se poboljša socijalni položaj policajaca - rekla je Jovanović.

U ovoj stranci kažu da na povećanje kriminala utiče visoka stopa nezaposlenosti. Marina Janković, takođe kandidat za narodnog poslanika, kaže da je smanjenje stope kriminala moguće uz veću zaposlenost, pre svega, mlađe populacije.

- Moramo poraditi na jačanju ekonomiju i povećanju zaposlenosti. Moramo s ebaviti prvo ekonomskim pitanjima, a onda i na reformi obrazovnog procesa. U tom smislu smo i prepoznali buđenje građanskog duha koji se suprostavlja borbi protiv nasilja i smatramo da je to pozitivan trend - kaže Janković.

Kandidatkinje za narodne poslanice NDS se slažu da bez institucija sistema nema borbe protiv kriminala bilo koje vrste.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Seselj

    11:51 // 5. 3. 2014.

    Gospodji Jovanovic se javlja da te tri god dok se cekao nacelnik mup-a ona je bila na vlasti i njem Tadic a samo jos fali Sladja da drusne pored njih posto je ona sa tom ekipom organizovala Sladju

    • tuturutu

      21:10 // 5. 3. 2014.

      tacmo Šešelj! ona je u a pozadini na izlozbi sa acom m i boskom davala podrsku onoj nesretinici sve to prepisali DS pa sad izasli i prodaju na moral i postenje a Ova Petrusevski s kim se sad zabavlja

  • Petranis

    23:58 // 4. 3. 2014.

    Poostriti kriterijume za upis u policijske skole nego sta, a ne da se mladi policajci slikaju u stili mafijasa i slicno, poostriti i kriterijume i kontrolu

  • Fab Five

    22:59 // 4. 3. 2014.

    Svidjaju mi se predlozi. Narocito oko postavljanja nacelnika policije. Trebalo bi definitivno da odlucuju lokalne vlasti ili, jos bolje, gradjani na izborima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: