Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:53, 12. 4. 2019.

| Politika

NKD: Naprednjaci zarobili nišku Skupštinu zbog promocije stranke

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
ulaz
Niški Parlament zatvoren za građane; foto: S. M.

Iako su niški odbornici SNS kao glavni razlog da se zaključaju u Skupštinu grada naveli odbrani institucije od Saveza za Srbiju i Boška Obradovića, u Nacionalnoj koaliciji za decentralizaciju (NKD) čitav ovaj događaj vide kao zarobljavanje institucije i promociju Srpske napredne stranke.

Odbornici SNS i njihovi koalicioni partneri zaključali su se u nišku Skupštinu. Građanima i novinarima zabranjen je ulaz u sada, kako se čini, nijihov, a ne gradski parlament. I građani koji su se popodne našli ispred Skupštine i hteli da uđu, bili su začuđeni zabarakadiravanjem.

Bože svašta - kratko je prokomentarisala jedna Nišlijka ovu situaciju.

Na ovo NKD kaže da su naprednjaci mimo svih protokola i propisa, zapravo, zarobili nišku Skupštinu.

NKD osuđuje neverovatnu zloupotrebu Skupštine grada Niša od strane SNS koji su danas zauzeli zgradu Skupštine mimo svih propisa i protokola zarad promocije svoje stranke. Sada je formiranje partijske države i formalno objavljeno narodu - navode u NKD.

Dodaju i da zabrana ulaska novinarima i “zloupotreba radnika u Skupštini” znači da je SNS odlučio da ukine Skupštinu u Nišu i zameni je “lokalnim partijskim rukovodstvom”.

Podsetimo, oko 15 sati su se u zgradu niškog parlamenta zaključali odbornici niškog SNS i koalicionih partnera da bi, kako kažu, odbranili instituciju od Saveza za Srbiju i Boška Obradovića koji večeras govori u Nišu.

Opozicioni odbornik Bane Jovanović odneo im je banane, a novinar Južnih vesti, koji je o tome izveštavao, bio je sprečen da uđe u zgradu gradske Skupštine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mile

    09:01 // 14. 4. 2019.

    Još minimum 10 godina će da nas tovare.

    • Ljubica

      11:38 // 14. 4. 2019.

      To zavisi od nas.

  • Marko

    23:57 // 12. 4. 2019.

    Ima li kraja ovom ludilu? Počinju liče na afričke diktatore sa ovim suludim odlukama. Obično tako počinje, sa bezazlenim ludilom na koje se svi smejemo, a onda se to pretvori u vrlo opasnu situaciju. Vrag je odneo šalu, ova sekta na vlasti je totalno poludela.

  • Viktorija Simeonov

    21:26 // 12. 4. 2019.

    Naprdnjake uhvatila panika. Smijurija!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: