Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:35, 23. 3. 2024.

| Politika

NPS: Šteta zbog propadanja projekta "Kulište" približna razvojnom budžetu Niške Banje za 4 godine

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
kulište niška banja
Ništa od "Kulišta"; ilustracija; foto: Printscreen

“Opština nije igračka” kažu iz Narodnog pokreta Srbije na to što je niška vlast morala da vrati u budžet 40 miliona dinara jer nije uspela da izgradi terme “Kulište” u Niškoj Banji. Smatraju da je šteta približna razvojnom delu budžeta Opštine Niška Banja za poslednje četiri godine.

Ministarstvo turizma je na račun budžeta Niša uplatilo 40 miliona dinara za izgradnju veštačkog vodopada i bazena sa termalnom vodom u Niškoj Banji, a Opština i Grad trebalo je da doplate još 20 miliona.

Narodni pokret Srbije foto: Narodni pokret SrbijeMeđutim, investicija od 60 miliona dinara propala je jer su problemi nastali već prilikom raspisivanja tendera za tehničku dokumentaciju. Grad je zato vratio Ministarstvu novac, a obećanje se ponovo pojavljuje - na prezentaciji “Skok u budućnost” predsednika Aleksandra Vučića.

Šteta koja je zbog toga nastala je, smatraju iz Opštinskog odbora Narodnog pokreta Srbije u Niškoj Banji, približna razvojnom budžetu te gradske opštine.

Razvojni deo budžeta se vraća građanima u obliku ulaganja u poboljšanje uslova njihovih života. Zašto to pričamo? Da bi građani shvatili razmere izgubljenih 60 miliona dinara (40 republika + 20 Grad), koji su trebali biti ciljno uloženi za dobrobit svih građana. Pitamo se da li bi aktuelna vlast tako galantno vratila 60 miliona koji bi bili namenji njihovim platama - navode iz NPS-a.

Veruju da je razvoj Niške Banje kao turističke opštine “dotakao dno” i dodaju da strategije ne smeju tek tako da se menjaju.

Uzmimo, na primer, deo iz strategije razvoja Niške Banje koji se odnosi na rekonstrukciju centralne zone: rekonstrukcija šetališta je urađena iz EU fondova 2008, rekonstrukcija rečišta je urađena iz EU fondova 2010, rekonstrukcija Staza zdravlja je urađena iz EU fondova 2014, rekonstrukcija trga sa fontanama je urađena iz sredstava Republike i Grada Niša (2:1) 2016. godine - ističu iz NPS-a.

Trebalo je da “Kulište” bude sledeća faza, ali se to nije desilo, a iz Narodnog pokreta Srbije smatraju da će aktuelna vlast verovatno koristiti argument da nisu bili sređeni imovinski odnosi.

Mislite li da su kod šetališa, rečišta, trga sa fontanama ili Staza zdravlja bili? Kako 'to nije bio posao gradske opštine nego gradskih službi' - a čemu onda vi primate plate ako ne da bar pomognete u realizaciji? Svima nam je već odavno jasno da 'ko hoće - nađe naćin, a ko neće - nađe izgovor' - navode iz NPS-a.

Nadaju se, kažu, da je to “kulminacija nestručnosti” i da će ubuduće na čelu Niške Banje biti kompetentni i stručni.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mile

    13:57 // 24. 3. 2024.

    Grad i drzava u potpunom haosu ko ce sad da ulaze u banju. Molim Vas ljidi imajte razimaglasajte za opoziviju nikako za SNS ili dr Milića prevaranta.

  • Banjac

    10:11 // 24. 3. 2024.

    Bitno je da su platane u centralnom delu šetališta obmotali svetlećim trakama ,pa sljaste kao u cirkusu.Mada više nije ni bitno banja je prodata pa će privatnik da je napravi najlepšom na svetu,a mi ce mo moći samo da je gladamo.

  • Aleksandra

    13:38 // 23. 3. 2024.

    Niška Banja se kontinuirano uništava, a Niš je jedini grada sa banjom i Niška Banja je jedina sa gradom. Banja, kao niška opština, ima tržne centre, bioskope, pozorište, restorane, parkove, aerodrom, čime nijedna banja ne može da se pohvali. Grad potpuno zanemaruje potencijale Niške Banje, a oni su veliki.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: