Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:20, 19. 2. 2024.

| Politika

NPS: Svedoci smo gašenja ili urušavanja klubova koji su proslavili Niš

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
kup koraća
Za Kup Radivoja Koraća 11 miliona dinara, a niški klubovi propadaju; foto: V. K.

Velika izdavanja para za organizaciju Kupa Radivoja Koraća bez niških klubova, gašenje Rukometnog kluba Železničar, loše stanje klubova u vaterpolu i košarci, odluka da se doskorašnjem klubu gradskog većnika iz budžeta da milion dinara razlozi su, prema Milanu Milenkoviću iz Narodnog pokreta Srbije, što su sportski klubovi u Nišu uništeni. Narodni pokret Srbije u Nišu se, dodaje, zbog ovakvog stanja u niškom sportu programski zalaže da izdvajanja iz budžeta butu 4 puta veća.

Za organizaciju Kupa Radivoje Koraća je iz budžeta Niša izdvojeno je 11 miliona dinara (prošle godine 9 miliona), a cena karte je ove godine bila još skuplja, navodi Milan Milenković, profesor fizičke kulture i predsednik Opštinskog odbora Medijana Narodnog pokreta Srbije.

Na kupu Koraća nema niških klubova, pod izgovorom da su to mali klubovi. Ali je zato klub Hercegovac iz Gajdobre, član druge lige, učestvovao. Imao je podršku oko 400 navijača koji su sa juga Bačke iz mesta sa 2.500 stanovnika ipak došli u Niš kako bi podržali svoje košarkaše. Nišlije će zato izgleda podržavati sve ostale, jer su njihovi klubovi uništeni - rekao je Milenković.

Milan Milenković Milan Milenković predstavio plan za niški sport; foto: Narodni pokret Srbije On podseća na stanje u kom su niški klubovi.

Svi smo svedoci gašenja ili urušavanja klubova koji su proslavili ovaj grad u grupnim ali i individualnim sportovima. Sa FK Radnički se potkusuruje fudbalsko-kladioničarska kvazi elita, trofejni Rukometni klub Železničar je ugašen, vaterpolo, košarka, kao i mnogi drugi sportovi nemaju klubove koji grad poput Niša zaslužuje - kaže Milenković.

Za sportske klubove ove godine određeno je 1,11% novca iz budžeta Niša - 180.000.000 dinara. Od toga je, dodaje Milenković, imao koristi samo MMA Radnički.

Kao i prošle godine i ove godine je gradska vlast izdala isto saopštenje u vezi ulaganja novca dobijenih od prodaje ulaznica a to je da će se novac potrošiti tako da se zadovolje potrebe i interesi građana u oblasti sporta. Iskustvo nas, nažalost, uči potpuno suprotnom a koliko vidimo, jedino ko je iz ovakvih obećanja profitirao je MMA klub Radnički iz Niša čiji je vlasnik gradski većnik za sport kome je iz budžeta dodeljeno milion dinara. Ali zato su i dalje stadioni ruinirani, sportski tereni zapušteni a školske sale prokišnjavaju - ističe Milenković.

Narodni pokret Srbije u Nišu se zbog ovakvog stanja u niškom sportu, ističe, programski zalaže da izdvajanja iz budžeta butu 4 puta veća i da se, pored profesionalnih klubova i sportova, mora značajno povećati pažnja rekreativnim sportovima i infrastrukturi koja je za to neophodna, kao i da se strateški promeni pristup sportu mladih u školskom uzrastu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • imp

    16:57 // 20. 2. 2024.

    Gde su Imperatori, gde je americki fudbal ili fleg fudbal ili nesto malo drugacije?

  • Dule

    16:48 // 19. 2. 2024.

    FK i RK Železničar,Naisa,Ergonom,Student, VK Niš i da ne najbrajam dalje. sport u našem gradu je mrtav!

  • Darko

    14:26 // 19. 2. 2024.

    Tolike pare date, a nema niških klubova!? Niški klubovi se gase. Šta će nam taj Kup.....hleba u igara, kao i uvek.....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: