Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:36, 8. 4. 2024.

| Politika

NPS traži da se hitno reši problem vodosnabdevanja i kanalizacione mreže u niškim selima

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
kanalizacija
NPS traži da se reše problemi meštana sela Mramor i Krušce; Ilustracija; foto: B. A.

Meštani sela Mramor godinama dobijaju obećanja da će im biti izgrađena kanalizacija, dok njihovim komšijama iz sela Krušce obećavaju da će svi dobiti pijaću vodu. U rešavanje problema meštana sela pored Niša, sada se uključio i i Narodni pokret Srbije, čiji su predstavnici danas predali zahtev JKP Naissus da hitno reaguje i reši probleme žitelja ta dva sela.

Narodni pokret Srbije Predali zahtev; foto: Narodni pokret Srbije Iako je više puta urađen plan izgradnje kanalizacije u Mramoru, uprkos obećanjima nadležnih do realizacije projekta nije došlo. Meštane su ovog vikenda obišli narodni poslanik NPS Đorđe Stanković i odbornik u Skupštini opštine Palilula Aleksandar Živadinović, nakon čega su istakli da se hitno mora reagovati jer opasnost od izbijanja zaraze zbog učestalog izlivanja fekalija.

Nerešavanjem ovog problema, dovodi se u pitanje i funkcionisanje škole koja se nalazi u centru sela Mramor, a samim tim i obrazovanja dece koja pohađaju ovu obrazovnu ustanovu kako iz sela Mramor tako i iz okolnih sela. Ukoliko se ovaj problem ne reši u skorije vreme postoji opasnost i od izbijanja zaraze zbog učestalog izlivanja fekalija - kažu iz NPS.

Obišli su i meštane susednog sela Krušce gde tokom većeg dela godine više od pedeset domaćinstava nema dostupnu ni tehničku ni vodu za piće pa im, kako kažu iz NPS, preti humanitarna katastrofa.

Na taj način ugroženo je zdravlje ovih ljudi i njihove dece, normalan život i obavljanje redovnih i poljoprivrednih poslova. Život bez vode u dvadeset i prvom veku je nezamisliv - navode iz NPS.

Poslanik i odbornik NPS-a su sa predstavnicima sela predali zahteve JKP Naisussu za rešavanje problema meštana niških sela. Traže da u roku od 7 dana hitno reaguju sve resorne institucije, naročito JKP Naisuss, da daju odgovore i krenu sa rešavanjem dugogodišnjih problema.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Axel

    19:06 // 8. 4. 2024.

    djokice, nisi li pobrkao loncice, valjda Grad kao investitor nalaze izgradnju, a naisus gradi i odrzava, sto podnosis zahtev u vodovod, mazes oci?

    • Mile

      09:01 // 9. 4. 2024.

      Neka Naisus izda saopstenje da grad nece da funansira projekat. Posle toga podce se zahtev i rukovodsrvu grada. Mada sa njima je dzabe razgovarati...

  • rene

    18:48 // 8. 4. 2024.

    a gde ste bili da rešavate problem kada ste bili vlast...ovo je jeftino šibicarenje...Svi ste isti

  • Dejan

    16:45 // 8. 4. 2024.

    To je to zlatno doba SNS vlasti. 21 vek po njihovom merilu. Ustvari kameno doba bez vode, struje, asfalta, zdravstva... može još da se nabraja u nedogled. Na prvim izborima počistiti to smeće, a zatvor je dovoljno veliki za sve lokalne lopove.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: