Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:45, 4. 11. 2023.

| Politika

Na listi SNS za narodne poslanike 28 južnjaka, najbolje rangirana Jelena Žarić Kovačević

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
skupština srbije
Najviše pravnika i ekonomista; ilustracija; foto: Printscreen

Od 250 kandidata za narodne poslanike na listi “Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane” 28 je južnjaka, a najbolje rangirana je, kao i za prethodne parlamentarne izbore, Nišlijka Jelena Žarić Kovačević, koja je na 30. mestu.

Skoro trećinu kandidata čine diplomirani ili master ekonomisti i pravnici, a tu su i lekari, učitelji, elektrotehničari, novinari, studenti, glumci, vaspitači, neuropsihijatri, književnici, politikolozi, turistički vodiči, penzioneri, poljoprivredni tehničari, teolozi i drugi.

Jelena Žarić Kovačević Jelena Žarić Kovačević najbolje rangirana južnjakinja; ilustracija; foto: Arhiva JVListu predvodi predsednik SNS-a Miloš Vučević, a slede Ana Brnabić, Dejan Ristić, Marija Zdravković i Vladimir Orlić.

Tek na 30. poziciji je prva među južnjacima - Jelena Žarić Kovačević, advokatica iz Niša, koja bi tako mogla da zaduži još jedan poslanički mandat.

Šansu da sednu u poslaničke klupe imaju master pravnica iz Pirota Olja Petrović, koja je na 33. mestu, master ekonomista iz Leskovca Stefan Kitanović na 51. mestu, advokat iz Vranja Dragan Nikolić na 52. poziciji, penzioner iz Niša Hadži Milorad Stošić kao kandidat PUPS-a na 53. mestu, veterinarski tehničar iz Svrljiga Milija Miletić na 62. mestu, kao i docent doktor iz Prokuplja Darko Laketić na 63. poziciji.

2 Milija Miletic foto ALEKSANDAR KOSTIC.jpg 2 Milija Miletić tradicionalno na listi; ilustracija; foto: A. Kostić67. mesto na listi kandidata zauzima diplomirani ekonomista iz Vranja Goran Nikolić, 72. magistar farmacije iz Niša Svetlana Milijić, 81. diplomirani ekonomista iz Trgovišta Nenad Krstić, a 83. master defektološkinja iz Leskovca Sanja Milošević.

Ispod 100. pozicije su diplomirana pravnica iz Niša ispred SDPS-a Sanja Jefić Branković, koja je 108. Zatim, građevinski inženjer iz Niške Banje Vesna Savović-Petković na 125. mestu.

Svi ostali moraju da se nadaju rezultatu od oko 50% ili više glasova za SNS kako bi zauzeli svoje mesto u Parlamentu.

IMG-7542d79791764db520eb71742ae424b8-V Naprednjaci prvi predali listu; ilustracija; foto: SNS Medijana NišMeđu njima su docent niškog Univerziteta Marko Milenković iz Žitorađe, profesor fizičkog vaspitanja iz Dimitrovgrada Branislav Vasov, master ekonomista iz Vladičinog Hana Nikola Stamenković, inženjer prehrambene tehnologije iz Blaca Suzana Veljović, diplomirana pravnica i načelnica Opštinske uprave u Lebanu Tanja Bogdanović, kao i master pravnik iz Vlasotinca Marjan Stanković.

Šanse da uđu u Parlament znatno su manje za master profesora sporta i fizičkog vaspitanja Dušana Pešića iz Aleksinca, bivšeg predsednika Opštine Pantelej Bratimira Vasiljevića, diplomiranu filološkinju za srpski jezik i književnost iz Niša Jelenu Madić, doktora medicine iz Babušnice Miloša Pejčića i diplomiranu hemičarku iz Bosilegrada Nevenku Kostadinovu.

Skupština Srbije Izbori zakazani za 17. decembar; ilustracija; foto: Đorđe StakićSkoro minimalne šanse da sednu u poslaničke klupe imaju profesorka iz Vranjske Banje Vesna Anđelković na 204. mestu, diplomirani pravnik iz Niša Dragan Đorđević na 208, master pravnik iz Niša Vladica Maričić na 201. i računovođa iz Niša Marija Nedeljković ispred PUPS-a na 247. mestu.

Od imena koja su prošli put bila solidno rangirana izostaju diplomirana sociološkinja iz Leskovca Andrijana Vasić, vranjski pravnik Slaviša Bulatović, diplomirani inženjer poljoprivrede iz Vranja Momir Stojilković, inženjer iz Leskovca Marija Jovanović i diplomirani ekonomista iz Bujanovca Nenad Mitrović.

Podsetimo, izbori su zakazani za 17. decembar, a lista “Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane” prva je Republičkoj izbornoj komisiji predala listu kandidata za narodne poslanike.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Lista "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" (preuzmi) - 87.35 KB
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Torpedo

    08:45 // 5. 11. 2023.

    Eto koliko centala iz Beograda uvazava clanove i " funkcionere" iz Nisa ! Tek trideseto mesto na listi ! I, mislite da je nekog briga, daj samo da se lapa, da se zdere, da ima za mene, da se velica Vodja,koji mi sve to omogucava,za druge me bas zabole !

  • Odvratno

    21:46 // 4. 11. 2023.

    Gamad ostaje gamad uvjek, steta propadosmo!

  • slavko

    16:19 // 4. 11. 2023.

    Mrzim tvoj nick!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: