Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:13, 10. 11. 2023.

| Politika

Na listi "Srbija protiv nasilja" 28 južnjaka, najbolje rangirana Jelena Milošević

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
srbija protiv nasilja
Manje od 30 južnjaka na listi; ilustracija; foto: Narodni pokret Srbije

Na listi od 250 kandidata za narodne poslanike koalicije “Srbija protiv nasilja” 28 je južnjaka. Najviše je Nišlija, a najbolje je rangirana predsednica gradskog ogranka Stranke slobode i pravde u Nišu i preduzetnica Jelena Milošević, koja je i do sada sedela u skupštinskoj klupi, kao i inženjer arhitekture iz Narodnog pokreta Srbije iz Niša Đorđe Stanković, koji je za nekoliko mesta iza nje.

Na zajedničkoj listi su Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Zeleno-levi front (ZLF), Stranka slobode i pravde (SSP), Srbija centar (SRCE), Pokret slobodnih građana (PSG), Rumunska partija, stranka Zajedno, Ekološki ustanak, Pokret za preokret, sindikat Sloga i pokret Novo lice Srbije. srbija protiv nasilja 11 stranaka na u koaliciji; ilustracija; foto: Narodni pokret Srbije

Kako su naveli iz te koalicije, prikupili su oko 20.000 potpisa građana. Listu predvodi Radomir Lazović (ZLF), a odmah iza njega su Miroslav Aleksić (Narodni pokret Srbije), Dragan Đilas (SSP), Tijana Perić Diligenski (SRCE) i Danijela Nestorović (Narodni pokret Srbije).

U prvih 20 nema južnjaka, ali je na 22. poziciji preduzetnica iz Niša Jelena Milošević, inače predsednica Glavnog odbora SSP-a u tom gradu.

đorđe stanković Stanković na 28. poziciji; ilustracija; foto: JVŠansu da ponovo sedne u poslaničke klupe ima i master inženjer arhitekture iz Narodnog pokreta Srbije Đorđe Stanković, koji je na 28. poziciji, kao i advokatica iz tog Pokreta Ana Eraković, koja je na 35. mestu.

Kada je reč o Nišlijama, sledi docent na Filozofskom fakultetu iz Zeleno-levog fronta Rastislav Dinić na 60, master inženjer menadžmenta iz stranke Zajedno Slaviša Dinić na 75, profesorka filozofije iz ZLF-a Jelica Stošić na 81, specijalista sudske medicine Miodrag Zdravković (PSG) na 124, profesor istorije Ljubomir Kostić iz Narodnog pokreta Srbije na 202, doktor medicine iz tog Pokreta Vanja Nešić na 205. i diplomirani inženjer građevinarstva Vesna Stojanović (SRCE) na 233. mestu.

Jablanički okrug na listi “Srbija protiv nasilja” ima osmoro kandidata. Najbolje je rangirana diplomirana ekonomistkinja iz leskovačkog SSP-a Jelena Spirić na 47. mestu.

Jelena Milošević Milošević najbolje pozicionirana kandidatkinja sa juga Srbije; ilustracija; foto: JVIz Leskovca su na listi i diplomirani pravnik iz stranke Zajedno Nebojša Cakić (80.), profesorka istorije iz pokreta SRCE Bojana Stefanović (98.), advokatica iz ZLF-a Katarina Nešić (136.), diplomirani inženjer tehnologije iz Narodnog pokreta Srbije Dragoslava Spasić (146.), akademska slikarka iz NPS-a Jelena Dimitrijević (189.) i diplomirana ekonomistkinja (SRCE) Jelena Milenković na 218. mestu.

Na 180 mestu je profesor engleskog jezika iz Vlasotinca, iz pokreta Srbija centar, Saša Savić.

Predstavnici liste “Srbija protiv nasilja” imali su probleme oko prikupljanja potpisa u Nišu, pošto su najpre od javnih beležnika bili dobili potvrdu da će za vikend moći da ih prikupljaju, ali onda to nije bilo moguće, kako im je rečeno, zbog “potpisa prioritetnijih stranaka”. Tvrde da je bilo slobodnih notara, ali da je reč o opstrukciji javnog beležnika Zorice Stojanović, koju nazivaju produženom rukom SNS-a. Stojanović je rekla da joj najviše smeta što je zovu “notarkom”, da se ne bavi politikom i da nije branila beležnicima da rade za vikend, već da je reč o nesporazumu.


Pčinski, Toplički i Pirotski okrug imaju ukupno 10 predstavnika

Kada je reč o ostalim okruzima na jugu Srbije, najviše je pozicioniran Vranjanac, master pravnik, Slobodan Petrović iz pokreta SRCE, koji je na 56. mestu.

pokret srce vranje Vranjanac Slobodan Petrović na 56. mestu; ilustracija; foto: Pokret Srbija srceIz Vranja su na listi i profesorka razredne nastave iz Srbija centra Dragana Đorđević (141.) i diplomirani pravnik Đorđe Ristić iz Narodnog pokreta Srbije (192.).

Pirot, kao najveći grad tog okruga, nema predstavnika na listi, ali je 68. na listi Mila Prljinčević Stanković (PSG), diplomirani klasični filolog iz Babušnice.

Iz Pirotskog okruga na listi je, doduše na 237. mestu, ekonomista iz Dimitrovgrada Zoran Petrov iz stranke Zajedno.

61. je doktor veterinarske medicine iz stranke Zajedno Nenad Mitrović iz Vladičinog Hana, 106. profesorka matematike i računarstva Danijela Mihajlović (SSP) iz Surdulice, 122. diplomirani građevinski inženjer iz Stranke slobode i pravde Branislav Đorđević, 140. diplomirani pravnik Vukomir Maslaković iz te stranke iz Prokulja i 179. specijalistkinja opšte medicine i medicinske informatike iz SSP-a Ljiljana Arsenijević.

Podsetimo, do sada su liste predali naprednjaci, socijalisti, radikali, koalicija Dveri - Zavetnici, koalicija NADA i Savez vojvođanskih Mađara.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Lista koalicije "Srbija protiv nasilja" (preuzmi) - 84.50 KB
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miroslav Stankovic

    18:34 // 24. 11. 2023.

    Записано у генима

    Од када памтим, а скоро ће 80 година, Србијанац спава. А Јужносрбијанац је комиран. У моје време, пре 70 година, на свим руководећим и државним местима били су Црногорци као милиционери и командири, као некакви ''хероји'' из НОБ-а, а ни барут омирисали, као директори или начелници у организацијам КП, па и у Нишу. Нажалост, то је и данас. И такоће бити, све док ћутимо.

  • Saga se nastavlja

    11:13 // 12. 11. 2023.

    Nemamo iz Nisa ni jednog minista decenijama unazad,ni jednog direktora neke republicke institucije u Beogradu i zato zaostajemo za Beogradom i Novim Sadom jer sav novac iz budzeta Srbije "kadrovi" sa severa zemlje usmeravaju u svoje gradove. Ni prugu ne mozemo da izmestimo iz grada jer nikog u Beogradu to ne intresuje. Napusteni i zaboravljeni.

  • Nislija

    10:58 // 12. 11. 2023.

    Na zalost za nas na jugu nema nade. Koliko nas cene i koliko misle o nama i koliko ce da rade za razvoj juga Srbije govore predizborne liste svih stranaka godinama unazad. Svima su puna usta juga Srbije u predizbornim kampanjama a sta zaista misle i koliko nas cene i postoju govore ove predizborne liste. Treci grad po velicini u Srbiji univerzitetski grad sa mnogo kadrova politicki marginalizovan.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: