Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:33, 23. 2. 2022.

| Politika

Na listi Suverenista 6 južnjaka, među njima producent i direktor “Niških vesti”

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
suverenisti foto TW
Suverenisti pod brojem 10; foto: TW printscreen

Listu Suverenista predvode Saša Radulović, Milan Stamatović i dr Jovana Stojković, tvrdi zagovornik protiv vakcinacije. Republičkoj izbornoj komisiji prijavili su listu sa 120 imena, među kojima i 6 južnjaka, a najpoznatije je ime Olivera Paunovića, producenta i direktora Niških vesti.

RIK je prihvatio listu ove koalicije čiji su stožer Dosta je bilo i Zdrava Srbija, a na listiću će biti pod rednim brojem 10.

3-1-990x556 foto: SuverenistiSuverenistička politika s kojom koalicija izlazi pred građane na izborima 3. aprila jesu zaštita državnih i nacionalnih interesa, odbrana Kosova i Metohije, očuvanje Republike Srpske, ukidanje kovid ausvajsa i svakog drugog pokušaja uskraćivanja osnovnih prava i sloboda građana, jačanje i zaštita domaće ekonomije, domaće poljoprivrede, besplatni vrtići i udžbenici za svu decu, zaštita vode, zemlje, vazduha i time zdravlja ljudi, zaštita identiteta i kulturnog nasleđa - piše u saopštenju koalicije.

Na listi je šestoro južnjaka, a najveće šanse da se nađe u parlamentu ima Dragan Rodić, diplomirani profesor muzike iz Niša koji je na 17. poziciji.

Oliver Paunović Svojevremeno u DS-u; arhivska fotografijaNa 23. mestu je Oliver Paunović, producent i direktor Niških vesti koji je ranije politički bio aktivan u Demokratskoj stranci. Imao je i kratak izlet u Stranku slobode i pravde Dragana Đilasa, ali on i danas tvrdi da nije bio njihov član.

Ovog puta ga kandiduje Zdrava Srbija, a kaže da su upravo susret i poznanstvo sa liderom ove stranke Milanom Stamatovićem bili presudni da se vrati politici, ali i želja da poboljša stvari u svom gradu.

Pre par godina došao sam na ideju da napravim grupu građana „Prvo Niš“. Upravo u tom periodu usledilo je poznanstvo sa liderom Zdrave Srbije Milanom Stamatovićem. Poželeo sam da sve ono što on radi u zlatiborskom kraju, način na koji se taj deo Srbije razvija, prenesemo na jug Srbije. Nišlije znaju šta ja sve radim kada je promocija mog grada u pitanju. Osnovna tematika svih filmova koje sam radio, a koji su prikazani širom Srbije, pa i van granica naše zemlje je Niš, ili ljudi iz ovog grada koji ga čine takavim kakav jeste. Radio bih kampanju za Zdravu Srbiju i Milana Stamatovića i da nisam na ovoj listi, zato što Milan Stamatović nije klasičan političar. On je pre svega dobar čovek, a članovi Zdrave Srbije su iskreni i pošteni ljudi. Prepoznao sam „zdravu“ i zelenu opciju - kaže Paunović.

Ukoliko postane poslanik, kako kaže, spreman je da se povuče iz medija koji vodi.

Pošto sam predlog Zdrave Srbije da budem na listi Suverenisti i ako se desi da postanem poslanik moja moralna obaveza je da se povučem iz medija koje vodim. Na ovoj listi sam kao ostvarena ličnost koja se bavi sopstvenim biznisom skoro 25 godina - zaključuje Paunović.

Broj 27 rezervisan je za Miroslava Mladenovića, inžinjera arhitekture iz Vranja. Na broju 97 je Momir Kitanović primarijus lekar iz Vlasotinca, 103. Je Nemanja Petrović, geograf iz Leskovca, dok je 109. Ivana Petrović, arhitekta iz Niša.

Inače, lista Suverenista je, za sada, poslednja koja je proglašena. Pre nje su liste predali: SNS, SPS, Savez vojvođanskih Mađara, SRS, Ujedinji za pobedu Srbije, NADA za Srbiju, Zavetnici, Stranka pravde i pomirenja i koalicija “Moramo”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dr Jakov Zlatar

    08:17 // 24. 2. 2022.

    Propali bokser, koji je menjao stranke na vlasti.Gurao se i kod naprednjaka.Sad vidim, postao AWACS

  • Dipl.ing.arh.

    23:30 // 23. 2. 2022.

    Paunoviću, ako ti je želja da ono što se dešava na Zlatiboru preneseš u Niš, molim te - ruke dalje od mog Niša!

  • Владета Понош

    22:10 // 23. 2. 2022.

    Ма, могу, готово, сви, само не садашњи!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: