Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:02, 8. 5. 2024.

| Politika

Na listi "Ujedinjeni - nada za Niš" najviše mesta za Novi DSS, u prvih 5 i Dragoslav Ćirković

Autor:Tamara Radovanović, Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
predaja liste
Prvi na listi Miodrag Stanković; ilustracija; foto: Koalicija "Niš, moj grad"

Na listi kandidata za odbornike koalicije “Ujedinjeni - nada za Niš” za lokalne izbore u Nišu, koju predvodi Miodrag Stanković, čak 39 mesta (od 61) zauzimaju predstavnici Nove Demokratske stranke Srbije. Na spisku nema narodne poslanice Nove demokratske stranke Slađane Miletić, ali na šestom mestu je Nebojša Bogdanović, nekada odbornik SPS-a, sada član Narodne stranke. Listu je objavila Republička izborna komisija.

Miodrag Stanković Stanković kandidat za gradonačelnika; foto: "Niš, moj grad" Koaliciju čine Nova Demokratska stranka Srbije (Novi DSS), “Niš, moj grad”, Narodna stranka, Socijaldemokratska stranka (SDS), Dosta je bilo (DJB), Demokratska unija Roma (DUR) i 12 udruženja građana. Oni su treći predali listu sa kandidatima za odbornike u gradskoj Skupštini, nakon koalicije okupljene oko SNS i opozicione grupacije "Biramo Niš".

Ipak, više od polovine kandidata je iz Novog DSS-a. Oni zauzimaju i 4 od 5 prvih pozicija na listi. Kandidat za gradonačelnika je Miodrag Stanković, koji je i prvi na listi.

Na kvoti je Novog DSS-a. Poslednje četiri godine je bio odbornik u Skupštini ispred koalicije “Niš, moj grad”. Bio je u DS-u i bio je odbornik te stranke u Skupštini Opštine Doljevac. 2022. postao je potpredsednik Socijaldemokratske stranke na čelu sa Borisom Tadićem.

Od 2006. godine je diplomirani muzičar-pedagog, a 2013 je na Univerzitetu Singidunum stekao zvanje master ekonomiste. Zaposlen je u JKP Naissus.

Drugi na listi je strukovni sanitarno-ekološki inženjer Marko Miletić iz Novog DSS-a, koji je na parlamentarnim izborima prošle godine bio na listi koalicije NADA.

Dragoslav Ćirković Ćirković treći na listi; foto: N. Đ.Treći je Dragoslav Ćirković, na kvoti SDS. On je inženjer zaštite životne sredine i poslednje četiri godine je, kao i Stanković, sa koalicijom “Niš, moj grad” odbornik u gradskoj Skupštini.

Bio je direktor JKP Mediana od 2000. do 2004. godine, a iz tog perioda ostao je upamćen jer je zbog opklade sa tadašnjim gradonačelnikom Goranom Ćirićem skakao iz aviona. Na neposrednim izborima 2004. izabran je za prvog predsednika Opštine Medijana. Tu funkciju ponovo je preuzeo 2008. i obavljao je do smene vlasti 2012. Bio je u DS i u SDS.

Četvrta na listi je diplomirana biološkinja Irena Petrović (Novi DSS), koja je bila i na listi koalicije NADA na parlamentarnim izborima prošle godine. Master ekonomistkinja Milena Kostadinović (Novi DSS) peta je na listi, zaposlena 2019. u JKP Mediana.

Šesto mesto zauzima diplomirani pravnik Nebojša Bogdanović, nekadašnji odbornik i šef odborničke grupe SPS-a u Skupštini grada Niša, sada član Narodne stranke.

Uzbunjivač i nekada glavni poverenik Sindikata "Gorice" Rade Rašović predstavnik je Novog DSS-a i nalazi se na 24. mestu.


Na listi najviše preduzetnika, inženjera i profesora

Osim Miletića i Ćirkovića, od inženjera različitih oblasti tu su i Zoran Jovanović (Novi DSS), Bojan Stanković (SDS), Anđelka Lovrić (Novi DSS), Aleksandar Marković (DUR), Milan Marković (Novi DSS) i Marijana Tonić (SDS).

Ima i profesora i akademika: Draginja Radonjić (Novi DSS), Salih Saitović (DUR), Jelena Barton (Novi DSS), Slobodan Vlajković (Novi DSS), Dragana Turnić (Novi DSS), Dragan Rodić (DJB) i Maja Arsić-Gazetić (Novi DSS).

Slađana Miletić Poslanica Miletić nije na listi; foto: Novi DSSTu su i privatni preduzetnici i trgovci, a među njima su Jelena Živković (DJB), Slobodan Živković (DJB), Džema Mahmudović (DUR), Nemanja Stojanović (DJB), Violeta Tošić (SDS), Miloš Petrović (Novi DSS) i Dejan Marković (Novi DSS).

Na listi je i troje penzionera, svi iz Novog DSS-a: Slavoljub Savić Dragutin Krpan i Novica Tanić. Ima i studenata i takođe su svi iz Novog DSS-a: Dušan Stefanović, Jana Milićević i Natalija Jovanović.

Od lekara, tu su doktorka Danijela Paković i specijalistkinja opšte hirurgije Aleksandra Todorović, obe iz Novog DSS-a. Od zdravstvenih radnika tu je i laboratorijski tehničar Marija Lekić (Novi DSS).

Osim Stankovića i Kostadinovićeve, od ekonomista su na listi i Zoran Maslaković (Novi DSS), Jovana Radovanović (Novi DSS), Sonja Ilić (Novi DSS) i Mirko Bogdanović iz Narodne stranke.

Tu je još petoro pravnika - Milan Petrović (Novi DSS), Aleksandar Radisavljević (Novi DSS), Marina Kocić (Novi DSS) i Milan Tošić (DJB).


Novinarka, matematičarka, informatičari…

Novinarka Maja Veselić, nekada članica Demokratske stranke, sada u Novom DSS-u, takođe je na listi. Tu je i master matematičarka Tamara Petković iz Narodne stranke. Ivan Jocić i Petar Petković, obojica iz Narodne stranke, na listi su potpisani kao informatičari.

Ostali kandidati su: Malina Matejić (Novi DSS), Marijana Šatara (Novi DSS), Petar Stanković (Narodna stranka), Marija Đurković (Novi DSS), Vladimir Pešić (Novi DSS), Slavica Petrović (Novi DSS), Milan Stojanović (SDS), Marija Spasić (Novi DSS), Nebojša Stanić (Novi DSS) i Slađana Filipović (DJB).

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nišlija

    17:47 // 10. 5. 2024.

    Sramota, nisu mogli da sakupe potpise, već im je pomogao SNS sa svojim člwnstvom. I oni će da izigravaju opoziciju, strašno.

  • S aki

    19:29 // 8. 5. 2024.

    U stvari . . . izgleda da naziv liste pre treba da bude: "Ujedinjeni - nada za Nas". Tako liči.

  • Spijun

    18:30 // 8. 5. 2024.

    Mikica prodao pricu po 100 put.
    Zna se ko ga placa i na poslu i za koga radi. Odavno.
    Samo slep ne vidi

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: