Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:04, 21. 2. 2022.

| Politika

Na listi koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije 32 južnjaka - od preduzetnika do dekana

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
FL3iV87XwAE-gkU
Slogan kolaicije "Peomena iz korena", foto: TW SSP

Lista koju predvodi Marinika Tepić, a čiji su stožer SSP, Narodna stranka i DS, na listiću će biti pod brojem 5, a na njihovoj izbornoj listi su 32 južanjaka. Najveće šanse da uđe u pralament ima niška preduzetnica iz SSP-a Jelena Milošević koja je 14. na listi, dok je na 250. mestu dekan niškog Pravnog fakuletat Goran Obradović iz Narodne stranke.

Južnjaci koji na ovoj listi konkurišu za narodne poslanike do sada nisu sedeli u klupama Narodne Skupštine, a mnogi od njih ni u lokalnim parlamentima.

Ima puno novih lica u politici, a jedno od njih je i Jelena Milošević, koja je poslednjih godina vidljiva kao niški aktivista Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa.

Odmah posle nje, sa solidnim šansama da jug Srbije predstavlja u parlamentu, jeste Nenad Mitrović, doktor veterinarske medicine iz Vladičinog Hana. On je na 31. mestu i iz iste je stranke.

UPS1

37. mesto rezervisano je za Đorđa Stankovića, Nišiju i arhitektu iz Narodne stranke, a na 39. je Mila Prljinčević Stanković (SSP), profesorka latinskog iz Babušnice.

Nešto poznatije političko lice sa juga je na 45. mestu liste Ujedinjene opozicije. Reč je o Sanji Miladinović koja je dugo na čelu Opštinskog odbora DS u Merošini, a u ovoj opštini je bila i odbornik u više mandata i direktorka Narodne biblioteke.

Merošina, Babušnica i Vlasotince nisu jedine manje opštine sa juga koje imaju svoje predstavnike na listi, tu si i kandidati za narodne poslanike iz Trgovišta, Žitorađe, Blaca, Kuršumlije, Aleksinca, Vladičinog Hana.

Lista se završava još jednim Nišlijom. Na 250. mestu je Goran Obradović, profesor i dekan Pravnog fakulteta u Nišu, a njega je kandidovala Naordna stranka.

Na listi je i redovna profesorka Fakulteta zaštite na radu u Nišu Emina MIhajlović, takođe sa malim šansama za ulazak u parlament, a ima puno pravnika, diplomiranih i master, kao i ekonomista, profesora i preduzetnika.

Pored SSP, Narodne i DS, koaliciju čine i DZVM, Stranka Makedonaca Srbije, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret, Pokret Slobodna Srbije, Sindikat “Sloga” i Vlaška stranka. FL3m5zOXIBkFU74 Poznata lica; foto: TW SSP

Listu predvodi Marinika Tepić, a odmah iza nje je lider DS-a Zoran Lutovac. Zatim sledi Miodrag Aleksić iz Narodne stranke.

Tu su još i Siniša Kovačević i Vladeta Janković, glumac Bane Tomašević, Sanda Rašković Ivić, Pavle Grbović (PSG), advokat Vladimir Gajić, Netan Albahari…

Podsetimo, izbori za poslanike Narodne Skupštine održavaju se 3. aprila, a do sada je Republička izborna komisija potvrdila liste - SNS, SPS, Saveza vojvođanskih Mađara, SRS, dr Miloš Jovanović - NADA za Srbiju, Srpske stranke Zavetnici, Stranke pravde i pomirenja.

UPS2

Dokumenti za preuzimanje

  1. Ujedinjeni za pobedu Srbije - Marinika Tepić (preuzmi) - 79.07 KB
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ђура

    06:00 // 22. 2. 2022.

    Да не претерују мало са тим "искорењавањем" !? .
    Грађанина интересује како ће сервисирати његове потребе . Грађани су расписали конкурс .

  • Smuk II

    13:16 // 21. 2. 2022.

    Lepo ... ima još pametnih ljudi , koji razmišljaju svojom glavom ! Neka su i preletači ali ne bih voleo da su nekada bili članovi SPS-ovaca ili SRS-a tzv. "vojvodine stranke" ! Mada , "kad nema kiše-dobar je i grad" jer protiv "ovih" , svi su dobrodošli ! "Čudim" se što na ovom spisku nema nikog iz Belu Palanku, Caribrod ,Pirot ,Svrljig ... zar su ti "gradovi" toliko NAPREDNI i "cveta im cveće" ?

    • Владета Понош

      14:18 // 21. 2. 2022.

      Не бе, они су на мЛого већем нивоЈу, неће се коНпромитују на свакакве листе!

    • Des - pot

      15:09 // 21. 2. 2022.

      A,Remezijanu,Turres i Caribrod,zastupa ovaj be iz
      Derven,kako mu imeše, na vr' mi jezik,ovaj be što neki put obuče vezenu košulju i na Barič pantalone

  • Владета Понош

    13:10 // 21. 2. 2022.

    Нова имена, нова лица, видим, образовани, успешни... Не тражим длаку у јајету, добро је ово, само да склонимо ове најгоре у историји.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: