Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:04, 8. 11. 2023.

| Politika

Na listi za poslanike koalicije NADA 30 južnjaka, najbolje rangirana medicinska sestra iz Niša

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Slađana Miletić
Miletić na 9. poziciji; ilustracija; foto: Novi DSS

Na poslaničkoj listi koalicije “Nova demokratska stranka Srbije - Pokret obnove Kraljevine Srbije” ostavljeno je mesta za 30 južnjaka, od kojih je samo dvoje u prvih 20 kandidata. Potpredsednica Izvršnog odbora Novog DSS-a i medicinska sestra iz Niša Slađana Miletić zauzima 9. mesto, a pravnik Zoran Stojanović iz Vladičinog Hana, koji je takođe član Izvršnog odbora Novog DSS-a, 13 mesto.

Listu predvodi Miloš Jovanović, a odmah iza njega su Vojislav Mihailović, Predrag Marsenić, Marija Vojinović i Slađana Radisavljević.

miloš jovanović dss Jovanović predvodi listu; ilustracija; foto: JVSlađana Miletić iz Niša najbolje je rangirana južnjakinja jer je na 9. poziciji. Kaže da to pokazuje da se ta koalicija bori za decentralizaciju i regionalizaciju Srbije. Ističe da je za njihovu koaliciju predlog francusko-nemačkog sporazuma neprihvatljiv jer predstavlja prećutno priznanje secesije Kosova i Metohije.

Veštačku dilemu o posledicama neprihvatanja predloga formira ova vlast. Formalne sankcije su nemoguće. Sa druge strane, posledice prihvatanja su nezavisno Kosovo, nestanak Srba sa Kosova za 10 godina, stvaranje velike Abanije, udar na Republiku Srpsku. Tu je nestabilnost u narednih 50 godina - ističe Miletić.

Južnjak koji je rangiran iza nje je član Izvršnog odbora Novog DSS-a i predsednik Opštinskog odbora u Vladičinom Hanu Zoran Stojanović, koji je na 13. poziciji.

U prvih 50 su još i niška menadžerka iz Novog DSS-a Danijela Pavlović na 47. mestu i stručni saradnik za fizičku kulturu iz Pirota Miloš Todosijević na 38 mestu, takođe iz Novog DSS-a.


Nišavski okrug ima ukupno 13 kandidata

Miloš Jovanović Boško Obradović Ovog puta na različitim listama; ilustracija; foto: JV / Tamara RadovanovićOsim Miletić i Pavlović, Nišlije na spisku su tehničar informatike Violeta Drobnjak, doktor medicine Goran Stojiljković, mašinski tehničar Milojica Nedović, advokat Milan Petrović, diplomirana pravnica Branislava Kara-Jovanović Vidaković, sanitarno-ekološki tehničar Marko Miletić, diplomirani biolog Irena Petrović, diplomirana pravnica Marina Kocić i diplomirana menadžerka Marina Petrović.

Aleksinac ima dvoje kandidata - penzionera Momčila Antanaskovića i menadžerku Jelenu Miletić.


Iz ostalih okruga na jugu najbolje rangiran kandidat na 55. mestu

Ekonomski tehničar i član Glavnog odbora Novog DSS-a, ekonomski tehničar, Zoran Ilić iz Lebana, na 55. je poziciji. Još dvoje je kandidata iz Lebana su preduzetnik Igor Stefanović i studentkinja Anđela Ilić.

izbori glasanje Izbori 17. decembra; ilustracija; foto: A. K.Kada je reč o najvećem gradu Jablaničkog okruga, vojni penzioner Saša Stevčić je 82, a ekonomski tehničar Milina Mladenović 222.

Iz Vranja - na 81. poziciji je advokat Marjan Antić, na 137. diplomirana pravnica Tamara Nikolić i na 150. tehničar Sunčica Cvetković.

Vladičin Han, osim Stojanovića, ima još dvoje predstavnika - mašinskog inženjera Nebojšu Zafirovića na 236. i privatnu preduzetnicu Danijelu Mladenović na 239. mestu.

Iz Bujanovca je na list samo diplomirani pravnik Slavoljub Ristić na 145. mestu.

Kada je reč o Toplici, na spisku je diplomirani pravnik Dragan Mladenović iz Prokuplja na 68. mestu, profesorka španskog jezika, takođe iz Prokuplja, Milunka Marković na 218. mestu, kao i ekonomista iz Blaca Ljubisav Andrejić na 61. mestu.

Iz Pirota je na listi samo advokat Miša Đorđević, koji je na 91. poziciji.

Podsetimo, do sada su liste predali naprednjaci, socijalisti, radikali i koalicija Dveri - Zavetnici.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Izborna lista NADA - Novi DSS - POKS (preuzmi) - 77.16 KB
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Qgo

    17:57 // 8. 11. 2023.

    Nada Topcagic?

  • vlast sa ovoliko afera mora da se menja

    13:22 // 8. 11. 2023.

    izadjimo svi na izbore i glasajmo za bilo koju opoziciju da nam deca ne beže a narod ne jede parizer dok se ovi bogate

    • rene

      16:14 // 8. 11. 2023.

      bivša vlast je imala milion afera ..sadašnja isto...a i buduća će...ne sumnjamo u to

    • Otpor2023

      17:14 // 8. 11. 2023.

      To se zove udbasko rasipanje glasova za laznu opoziciju.Trebamo glasati svi zajedno za jednu i jedinu pravu opoziciju,jer je to jedini put ka promenama.

    • Toti

      17:37 // 8. 11. 2023.

      Ne za bilo koju ova desnica je lažna opozicija koja ima isti program kao i ovi. Samo raskol sa prošlošću može da vodi u budućnost

    • @rene sumnjam da će iko imati

      19:35 // 8. 11. 2023.

      jovanjicu, sava malu, banjsku, belivuka, prisluškivanje.....

  • Orlić opet nije raspisao izbore na celoj teritoriji Srbije

    13:17 // 8. 11. 2023.

    to dovoljno govori za šta se zalaže trenutna vlast i šta su potpisali u Briselu 2013/2015 i prihvatili usmeno. Menjajmo ih 17.12, stop predaji

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: