Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:13, 11. 6. 2020.

| Politika

Na lokalnim izborima u Svrljigu 7 lista

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
izbori KOSTA
Skoro 11.000 Svrljižana biraće svoje predstavnike sa 7 lista za naredne 4 godine; foto: A. Kostić

Na lokalnim izborima u Svrljigu odbornički kandidati sa 7 lista boriće se za ukupno 27 mesta u lokalnoj Skupštini. Od naprednjaka, kod kojih se "utopila" i Ujedinjena seljačka stranka, preko Metle, JS, SPS, SRS, lokalnog Pokreta za spas Svrljiga do Srpske desnice, skoro 11.000 Svrljižana će moći da bira ko će predstavljati njihove interese u naredne 4 godine.

Prva na glasačkom listiću za lokalne izbore je lista "Aleksandar Vučić - Za našu decu", predvodi je lider Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić, a odmah iza njega je kandidat te stranke za predsednika Opštine Miroslav Marković. Na odborničkoj listi, na kojoj učestvuje i PUPS, nema predsednika SNS-a u ostavci Gorana Jeremijića, ali ni sekretara naprednjaka i bivšeg člana USS-a Igora Davidovića, pa su na lokalu naprednjaci praktično istisnuti iz prvog plana, a lider USS-a je kompromisom oko imena lokalne liste došao i do još jedne, treće kandidature za poslanika Narodne skupštine na listi SNS-a na kojoj se nalazi na 84. mestu.

Pokret Metla naći će se na broju 2 na glasačkom listiću, listu predvodi nekadašnji predsednik svrljiškog DSS-a Miodrag Matejić, a drugi na listi je nekadašnji šef odbornika SPS-a Radovan Mitić, široj javnosti poznat po viralnom snimku poigravanja sa najavljenom posetom Sebastijana Kurca Svrljigu, iznoseći svoj stav za govornicom o tome ko treba da ga dočeka. U poslednjem sazivu, Mitića nije bilo među odbornicima SPS-a, a uhlebljenje je našao u Zemljoradničkoj zadruzi "Svrljižanka" koju je vlast (USS-SNS) formirala u ovom mestu.

Socijaliste na broju 3 predvodi novo lice, 24-godišnja Marija Rakić, apsolvent prava, a predsednik lokalnog SPS-a Raco Mentović, novinar lokalnog Radio Svrljiga je na drugom mestu odborničkih kandidata.

Jedinstvena Srbija prvi put će nastupati samostalno na lokalnim izborima na broju 4, listu predvodi doktor medicine Tamara Milanović, a predsednik lokalnog odbora Goran Marinković je drugi na listi Palmine stranke u Svrljigu.

Radikali će se naći pod brojem 5, predložili su svega 9 odborničkih kandidata, a listu predvodi jedini odbornik u starom sazivu Zoran Marković.

Novoformirana Grupa građana "Pokret za spas Svrljiga" koja je marta prošle godine predvodila proteste protiv lokalne vlasti izlazi na lokalne izbore i, pored SPS-a, ozbiljniji je kandidat za zastupljenost opozicije u lokalnoj Skupštini. Predvode je lokalni preduzetnici Bratislav Mitić i Oliver Đorđević i na listi je svih 27 kandidata za odbornike, a reč je o potpuno novim licima u lokalnoj politici.

Listu sa 21 odborničkim kandidatom predala je i Srpska desnica Miše Vacića, ali na listi nema izabranog predsednika lokalnog odbora, već listu predvode Kristina Mihajlović i portparol Opštine Svrljig Marko Miladinović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Čudesni dribling

    09:23 // 11. 6. 2020.

    Ima više listi nego glasača u većini sela!

    • car.je.go

      11:50 // 11. 6. 2020.

      Na svim listama samo članovi USS, bubamarci i penzioneri. Samo SPS I Spas Svrljiga imaju nove likove... Znači sve će si bude isto, dno će da vlada i obmanjuje dok ne postanemo MZ

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: