Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:32, 25. 3. 2022.

| Politika

Na otvaranje Digitalnog centra gradonačelnik Leskovca poveo prijatelja iz SNS-a Đukanovića

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Cvetanović i Đukanović Leskovac
Đukanović stigao kao prijatelj, tvrdi Cvetanović, a ne kao funkcioner; foto: M.M.

Digitalni kulturni centar danas je otvoren u Leskovcu, a sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem na otvaranju se pred medijima našao i visoki funkcioner SNS-a Vladimir Đukanović. Da se nastavlja funkcionerska kampanja, prvi čovek Leskovca se nije složio, a prisustvo Đukanovića objasnio je time da je tu kao njegov prijatelj.

Vladimir Đukanović, SNS Funkcionerska kampanja nastavljena u Leskovcu; foto: M. M.Ono što je bio zajednički projekat Ministarstva kulture i informisanja i lokalne samouprave, za šta je ukupno izdvojeno 4,2 miliona dinara novca svih građana, u aktuelnoj izbornoj kampanji predstavlja se i kao stranački rezultat vladajuće partije, pa je uz gradonačelnika na otvaranju bio visoki funkcioner SNS-a. Đukanović je inače advokat, a nijedna od njegovih funkcija nije u vezi sa kulturom.

Ipak je obišao Digitalni kulturni centar, upoznao se sa svim sadržajima koje nudi, mogao da čuje šta je sve urađeno toj kulturnoj ustanovi u prethodnim godinama, kako je rečeno, od kako je Cvetanović gradonačelnik.

Digitalni centar opremljen je najsavremnijom tehnologijom, a po rečima direktorke Leskovačkog kulturnog centra Sanje Conić, trebalo bi da pomogne mladima da se što više kreativno izražavaju. Omladinske kartice Leskovac Podeljeno i prvih 50 omladinskih kartica; foto: M. M.

Ovaj Digitalni centar će pomoći i da se bolje razumemo, mi kao roditelji i vi kao naša deca. Nekad mi se čini da ne govorimo istim jezikom. One reči koje vi koristite u savremenoj komunikaciji mi često ne razumemo, ali u želji da vam se približimo, bolje razumemo, mi smo odlučili da otvorimo jedan prostor u kome ćete moći da stvarate, kreativno se izražavate i koristite najsavremeniju tehnologiju - rekla je Conić.

Danas je podeljeno i prvih 50 omladinskih kartica, a kako je ranije obrazloženo, one će omogućiti mladima do 30 godina mnogobrojne popuste za kulturna i sportska dešavanja u Leskovcu.

Prezentaciju o savremenim tehnologijama slušao je i Đukanović, a na pitanje u kom svojstvu je tu, gradonačelnik Leskovca odgovara:

Gospodin Đukanović je ovde isključivo kao moj prijatelj.

Da nema granice izmađu javnih i stranačkih funkcija i da SNS to naročito koristi u finišu predizborne kampanje upozorile su, pored opozicije, i nezavisne organizacije koje posmatraju izbore u Srbiji. Izbori su zakazani za nedelju 3. april, a brojni državni, stranački funkcioneri i ministri poslednjih dana intenzivno obilaze sve gradove na jugu Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • poznavalac

    01:49 // 27. 3. 2022.

    Građanstvo iz leskovačku opštinu i gradsku upravu dobro izbotovalo za ovu vest, će da bude unapređenje.

  • Nika

    08:04 // 26. 3. 2022.

    To što je gradonačelnik pozvao na otvaranje i Vladimira Đukanovića čoveka iz druge političke partije vidi se njegova veličina i to da ovaj edukativni centar nije napravljen samo za pristalice SNS već za sve gradjane koji su zainteresovani za ovaj vid informisanisti i kreativnosti.

    • Beriljac

      16:04 // 26. 3. 2022.

      Još nam pojasni iz koje druge stranke je "prijatelj". Prosvetli nas neuke

  • ZARKO

    06:30 // 26. 3. 2022.

    Mladim sugradjanima ce ovo mnogo znaciti.Sve pohvale za otvaranje digitalnog centra!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: