Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:48, 6. 12. 2023.

| Politika

Na pitanje ko i za koliko iznajmljuje deo hale "Čair" iz SC odgovorili - ne znaju o kom tačno prostoru je reč

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
anketari 8
17. novembar 2023; foto: JV / Tamara Radovanović

Dve nedelje nakon što je poslat zahtev za pristup informacijama od javnog značaja sa upitom kome su, po kojoj ceni i kom periodu izdate prostorije hale "Čair" u kojima je, kako nezvanično saznajemo, kol-centar naprednjaka, iz Sportskog centra “Čair” nisu dostavili ugovor i kažu da ne mogu da dostave informacije iz zahteva jer ne mogu da definišu o kojem prostoru se tačno radi. Inače, direktorka centra Branka Aranđelović je u prvobitnoj izjavi jasno ukazala da zna na koji prostor se odnosi pitanje novinarke.

Ljude koji uz kafu i cigaretu telefoniraju ispred hale "Čair", a za koje su Južne vesti saznale da su anketari koji pozivaju Nišlije i pitaju ih da ocene rad SNS-a, građani danima viđaju.

Još pre dve nedelje pokušali smo da saznamo ko koristi taj prostor, da li ga i ko iznajmljuje i za koji novac, a direktorka Sportskog centra "Čair" tada je rekla da će naziv firme javiti za 15-20 minuta i precizirala je i da radnici centra nemaju pristup prostoru koji je izdat firmi. Na telefonske pozive se više nije javila, ali je potpisala odgovor na zahtev za pristup informacijama od javnog značaja u kojem je istaknuto da im nije jasno koji je to prostor.

Molimo vas da prezicirate vaš zahtev kako bi po istom mogli da postupimo i dostavimo vam tražene informacije. Nismo upoznati sa izveštavanjem Južnih vesti, a ni drugih medija u vezi iznajmljivanja prostora, te ne možemo da definišemo o kojem prostoru tačno tražite informacije, s obzirom da SC “Čair” daje u zakup brojne prostore u okviru sportskog centra - odgovor je na zahtev.

Iz prvobitnog odgovora direktorke bilo je jasno da zna na koji prostor novinarka misli.

Imamo i ugovor sa njima potpisan, ima tamo šifra delatnosti, šta rade, čime se bave i mi pošto smo izdali bukvalno na 24 sata, mi kao SC “Čair” nemamo pristup tamo. Šta rade, čime se bave i koga kontaktiraju, zaista ne znam - navela je pre dve nedelje Aranđelović.

A dok Sportski centar ne "otkrije" koje njihove prostorije se koriste za neke nesportske aktivnosti i ne dostavi ugovor o zakupu, ostaje nepoznato kome se izdaje deo hale, da li se to naplaćuje i koliko.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mića

    17:30 // 6. 12. 2023.

    Da li im broje zube kad ulaze?

  • Penzionerka

    15:28 // 6. 12. 2023.

    Kako AV krsi ustav i ovoga puta? Pa nisu ovo predsednicki izbori.Gebelsova skola uzdignuta na najvisi nivo.

  • Branko Petrovic

    14:55 // 6. 12. 2023.

    I zato svi na izbore.Da ih oduvamo za uvek.Presvuceni radikali,radikali i vecite skrivene komunjare da odu u politicku istoriju i da budu na marginama vlasti.
    A posle,presaviti tabak pa jednog po jednog procesuirati.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: