Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:45, 7. 11. 2023.

| Politika

Na poslaničkoj listi radikala 49 predstavnika juga, na najvišoj poziciji učiteljica iz Vranja

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
SRS-radikali-KOSTA.JPG
I radikali predali listu RIK-u; Ilustracija; foto: A.K.

Petoro južnjaka nalazi se u prvih 30 kandidata Srpske radikalne stranke za narodne poslanike. Oni su listu predali odmah nakon SNS-a i SPS-a, a kada je reč o jugu Srbije, najviše ljudi na spisku je iz Nišavskog okruga - njih 16, dok nema nijednog Piroćanca.

Listu predvodi Vojislav Šešelj, a slede Ljiljana Mihajlović, Aleksandar Šešelj, Vjerica Radeta i Miljan Damjanović.

šešelj Šešelj predvodi listu; ilustracija; foto: Vanja Keser/JVNa listi su kandidati različitih zanimanja - vojni penzioneri, studenti, đaci, pravnici, ekonomisti, lekari, stočari, profesori anatomije, građevinari, trgovci, preduzetnici, vozači, bravari, poljoprivrednici, inženjeri, frizeri, krojači, ugostitelji, magistri farmacije, kao i jedna službenica u Pošti Srbije.

Sa juga, najbolje je rangirana master učiteljica Bobana Stanimirović iz Vranja, koja je na 9. poziciji, dok je pred prošle parlamentarne izbore bila 12. Na 14. mestu je diplomirana pravnica Radmila Anđelković iz Pirota, koja je napredovala za dva mesta u odnosu na 2022.

Mesto iza nje je elektrotehničar računara iz Niša Nikola Mladenović, a južnjaci u prvih 30 su i administrativna radnica Cveta Milanov na 24. poziciji i ekonomistkinja Jelica Spasić Ognjanović iz Bele Palanke.


Na listi najviše radikala iz Nišavskog okruga

Iz Niša je na 106. mestu student Nemanja Jovanović, na 119. diplomirana pravnica Jelena Stojanović, koja je pred prošle izbore bila čak na 14. mestu.

izbori glasanje Građani 17. decembra biraju; ilustracija; foto: A. K.Slede matematičko programska saradnica Ana Vojtjehovski na 147, specijalista organske poljoprivrede Nebojša Mitić na 155, diplomirani ekonomista Saša Vidojković na 163, penzioner Nebojša Tasić na 176, kao i diplomirana ekonomistkinja Tijana Stević na 227. mestu, iako je ranije bila 45.

229. je maturantkinja Jelena Radivojević, 232. službenica u Pošti Srbije Danijela Lalić, 233. m.t.š. za kompjutersko konstruisanje Nemanja Nikolić i 234. penzionerka Slavica Mirković.

Tehničar za upravne poslove Miroslav Stojković iz Aleksinca je na 55. mestu, a računovođa Vanja Babić iz te opštine na 224.

Preduzetnik iz Merošine Saša Stević je 81, a tehničar šinskih vozila iz Doljevca Ljubiša Nešić 130.


Iz Jablaničkog okruga skoro svi ispod 100. mesta

Iako SRS ima 13 predstavnika na listi kandidata iz Jablaničkog okruga, osim master inženjera saobraćaja Leskovčanina Dušana Stanojevića na 33. mestu i poljoprivrednika Dejana Stankovića iz Bojnika na 73 mestu, svi su ispod 100. pozicije.

Leskovac Leskovčani slabo rangirani; ilustracija; foto: M. M.Što se tiče Leskovčana, programer saradnik Predrag Savić je na 168, flautistkinja Maja Ristić na 174, preduzetnica Vesna Đorđević na 212, elektrotehničar energetike Aleksandar Stanković na 246, a veterinarski tehničar Dragan Golubović na 248. mestu.

Osim Dejana Stankovića, iz Bojnika su na listi radnik-vozač Ivica Ivković na 133. poziciji i ekonomistkinja Snežana Filipović na 204.

I Lebančana je troje - elektrotehničar Nenad Antić na 111, student Dušan Dejanović na 153. i grafičar Olivera Milovanović na 209. mestu.

Jedina kandidatkinja radikala iz Vlasotinca je frizerka Ivana Lepojević, koja je na 207. mestu.


Sedmoro radikala na listi iz Pčinjskog okruga

Jedini u prvih 100 na SRS listi iz Pčinjskog okruga je doktor medicine - specijalista Slavko Živković iz Vranja na 91. mestu, a slede ga vojni penzioner Nenad Knjajić na 235, konfekcionar Nataša Marković na 242. i inženjer šumarstva Ljiljana Živković na 244. mestu. Svi su iz Vranja.

Predstavnik Surdulice za SRS je poslovođa maloprodajnog objekta Milan Trajković (131.), predstavnica Bujanovca mašinska tehničarka Gordana Tasić (239.), a predstavnik Vladičinog Hana privatni preduzetnik Danijel Stamenković (240.).


Topličane predvodi Danijela Vukosavljević

radikali "Radikalno dosledni"; ilustracija; foto: Arhiva JVRangirana na 32. poziciji, elektroinženjerka iz Kuršumlije Danijela Vukosavljević, najviše je pozicionirana na listi radikala. Njen sugrađanin, inženjer mašinstva, Vukić Vukosavljević, nalazi se na 135. mestu.

Prokuplje ima na listi penzionera Dejana Pavlovića (141.), elektromehaničara Miljana Strahinića (165.) i penzioner Mladen Đokić (186.).


Piroćanaca nema na listi SRS-a

pirot centar Piroćanci bez predstavnika na listi radikala; ilustracija; foto: Đ. H.Dok glavni grad Pirotskog okruga nema predstavnike među kandidatima radikala za narodne poslanike, Dimitrovgrad, Bela Palanka i Babušnica imaju po jednog.

Od njih je najbolje rangiran profesor istorije iz Babušnice na 100. mestu, zatim prehrambeni tehnolog Goran Pavlović iz Bele Palanke na 143. mestu i ugostitelj iz Dimitrovgrada Tihomir Ivanov na 170. poziciji.

Izbori su zakazani za 17. decembar, a lista “Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane” prva je Republičkoj izbornoj komisiji predala listu kandidata za narodne poslanike.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Auttrikter

    18:35 // 7. 11. 2023.

    Ovo je blamaza, veca nego spo ! Kog sretnes na ulici, pitaj ga - oces li da budes na listi radikala !

  • nesa

    12:40 // 7. 11. 2023.

    Како нема никог из Пирота, Кад кажете да је Радмила Анђелковић на 14.месту

  • Ivan

    11:26 // 7. 11. 2023.

    A iz Prokuplje će bude li neko?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: