Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:22, 4. 2. 2021.

| Politika

Na sastanku u Gradskoj kući i beogradski funkcioner koji nadzire niški SNS, Sotirovski kaže zbog pijaca

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
bajagic gradksa kuca
Tik uz gradonačelnicu Bojan Bajagić; foto: ni.rs

Član Izvršnog odbora SNS-a i čovek koji nezvanično nadzire rad niškog odbora stranke Bojan Bajagić, sedeo je tik uz gradonačelnicu Draganu Sotirovski u Gradskoj kući na sastanku gradskog rukovodstva na kojem se diskutovalo o vodotokovima i odbrani od poplava. Ona kaže da Bajagić tu nije bio stranački, već ispred Udruženja “Pijace Srbije” jer je jedna od tema bila i izmeštanje kvantaške pijace na placu “Srbijavode”.

Stranački ili partijski sastanak u Gradskoj kući - bili su komentari onih koji su se javljali novinarima i slali sliku sa sastanka na kojem su Sotirovski i Bajagić sedeli jedan do drugog, pri vrhu stola u jednoj od najvažnijih gradskih institucija.

Nameće se pitanje u kom svosjtvu je bio ovde? Politički funkcioner na sednicma gradskog rukovodstva - pisali su građani.

Bajagić je inače poslednjih godina “čovek iz senke” niškog SNS-a, s obzirom na to da nikada zvanično nije predstavljen kao kontrolor, koordinator ili nadpoverenik Gradskog odbora u Nišu. Pominjan je i na sednicima niškog parlamenta, a često viđan na sastancima niškog SNS. Član je Izvršnog odbora stranke, a nezvanično kontroliše rad niškog povereništva.

Međutim, sada se pojavio i u Gradskoj kući, iako je to bio zvaničan sastanak rukovodstva Grada i predstavnika Srbijavode sa temom uređenja vodotokova i plavljenja.

Gradonačelnica Sotirovski kaže da je i Bajagić tu bio kao javni, a ne politički funkcioner i to kao direktor Javnog preduzeća Gradske pijace Beograd i predsednik Upravnog odbora “Pijaca Srbije”.

Član IO Bojan Bajagić je predsednik UO Poslovnog udruženja Pijaca Srbije i u tom svojstvu je prisustvovao sastanku, s obzirom na to da smo tokom dana obišli lokaciju za novu kvantašku pijacu na zemlji Srbijavode koje treba da daju saglasnost za izmeštanje pomenute pijace (staro korito reke). Njihovo iskustvo u procedurama izmeštanja pijaca (a mi imamo dva plana - kvantašku i Cvetnu) je za nas veoma važno - rekla je Sotirovski.

Dodaje i da se sastanci sa Bjagićem, kada dolazi u svojstvu koordinatora Izvršnog odbora SNS-a u Nišu održavaju u prostorijama stranke.

Ipak, u zvaničnom saopštenju koje je dostupno na sajtu Gada, nema ni reči o pijacama niti naznake da se o tome govorilo, već da su utvrđene najkritičnije tačke i da će biti zatražena finansijska pomoć od Vlade Srbije. Mediji na sastanak nisu bili pozvani, pa je tako stvorena dodatna konfuzija.

Podsetimo, ovo nije prvi put da nije najjasnije da li je reč o sednicama i sastancima izvršne vlasti ili naprednjaka, jer je nedavno gradonačelnica sa članovima Veća obilazila mesne odbore SNS i tamo držala sastanke sa građanima kako rešiti komunalne probleme. Samo sa onima koji imaju člansku kartu.

Pritom, Sotirovski na zvaničnim profilima na društvenim mrežama koji je predstavljaju kao gradonačelnicu Niša, neretko deli i stranačku propagandu.

Neki su i sada bili zabrinuti, jer se zna da je Bajagić poslednjih godina onaj koje se u niškom odboru SNS-a pita za mnoge stvari.

On se na mestu koordinatora najduže zadržao od svih koji su iz Beograda do sada slati da pomire nemirne duhove među niškim naprednjacima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Simo

    10:23 // 5. 2. 2021.

    Laze gradonacelnica ne sme nista bez pitanja doticnog to ceo Nis zna cak su uspeli i Zvezdana da stave po strani

  • Petar SNS

    07:15 // 5. 2. 2021.

    Samo Bajaga može da razbije klan Guske.
    Dobar lik!!!

    • С. Ј. Нишка Бања

      11:48 // 5. 2. 2021.

      Дај Боже, јер Неша-гуска и Бојзи су од њега правили шеика у "Кристал лајту", тј. авансирали у сарадника.

  • MK Ultra

    02:37 // 5. 2. 2021.

    Naslovni negativac u pesmi Handler grupe Muse!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: