Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:36, 31. 1. 2019.

| Politika

Na večerašnjim protestima u Kuršumliji i novinar Milojko Pantić

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
3 Protest Kuršumlija 2  foto lj.m
Rok za odgovor državnika na apel nezadovoljnih pred blokadu Merdara ističe u subotu; foto: Lj.M.

Nezadovoljni lokalnom, ali i državnom vlašću i nesagledavanjem njihovih problema, građani Kuršumlije će i večeras od 18 sati održati protest u centru grada, a pridružiće im se, kako najavljuju organizatori, i proslavljeni sportski novinar Milojko Pantić.

Organizatori protesta, Pokret mladih Kuršumlije, kažu da na ulici okuplja sve veći broj mladih Kuršumličana koji se ohrabruju i "drznu“ da javno iskažu nezadovoljstvo stanjem u gradu i državi.

Ipak, posebno ističu činjenicu da ih, i pored apela, do sada niko iz državnog vrha nije kontaktirao, zbog čega će početkom naredne nedelje doneti konkretne odluke i korake u vezi ranije najave radikalizacije i blokade administrativnog prelaza Merdare.

U subotu ističe rok od 15 dana koji smo ranije dali predsedniku Srbije da nam odgovori na zahteve. Kako do sada niko od nadležnih nije ni pokušao da reši problem, početkom nedelje ćemo odrediti tačan dan početka radikalizacije protesta. Narod Kuršumlije nema više vremena za šetnje i pozivamo i ostale građane da nam se priključe - kažu organizatori protesta.

Njih raduje činjenica da su javne ličnosti i ljudi od ugleda koji se protive ovom režimu, prepoznali probleme građana i da ne izostaje javna podrška.

Inače, protesti u Kuršumliji su prvi put organizovani poslednjeg četvrtka u 2018. godini, a Kuršumlija je postala prvi grad iz unutrašnjosti Srbije u kome su, nakon Beograda, građani iskazali svoje nezadovoljstvo na ulici.

Osim Kuršumlije, u kojoj se večeras održavaju 6. protesti, u Topličkom okrugu će se nezadovoljni Žitorađani okupiti u centru grada u petak od 16 sati, dok će Prokupčani svoj bunt pokazati na protestu koji je zakazan za subotu od 18 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Реално

    14:49 // 31. 1. 2019.

    Ако Милијко Пантић треба да замени Вучића, онда немам речи. Гори од горег.

    • sozontije

      15:17 // 31. 1. 2019.

      Ko kaze da ce da ga zameni? Ide covek da odrzi govor,da se cuje istina.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: